YouTube Telif Hakkı Kaldırılan Videomun Kazancını Ödemedi

Pettigrew

Megapat
Bugün kanalımın Haziran ayındaki kazancım kesinleşti.
Özgün kanalımda ''görsel içerik manuel olarak tespit edildi'' başlığında bazı videolarıma telif gelmişti. Öyle duruyordu, ben de haziran ortası gibi bazılarına itiraz ettim. Hak talebi Warner Bros.'tan gelmişti. Daha sonra haklı bulundum ve videoların para kazanması açıldı. Mesajda; ''videonun telifli olduğu zaman diliminde para kazandıysan bir sonraki YouTube ödemene ekleyeceğiz'' tarzı bir şey yazıyordu. Ben de bugün o kazançların eklenmesini bekledim ama sadece YouTube'taki normal kazancımı verdiler. Bu konuda ne yapabilirim?

İtiraz sonrası bana gelen mesaj;

Hi Çapulcular,

Good news! After reviewing your dispute, Warner Bros. Films has decided to release their copyright claim on your YouTube video.

Video title: "Hermione Granger Hakkında Az Bilinen 25 Şey!"

If you earned any money during the dispute, you should receive that money as part of your next YouTube payment.

- The YouTube Team

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekleyeceğiz dememiş. Normal şartlarda sonraki ödemende almalısın demiş. İtirazlık bir şey de olmadığı görülüyor. Adamlar al, sana acıdık, kullan içeriğimizi demiş.
Ek olarak Gryffindor'a seçilmesi cidden az bilinen bir şey. Keza genel olarak bilgilerin %60'ı zaten filmleri direkt izleyenlerin bildiği şeyler. Çok güzel bir video, tebrik ederim.

Öncelikle istemediğim halde videom hakkındaki "değerli" görüşleriniz için teşekkürler.
YouTube'ta bir Adil Kullanım Politikası söz konusu. Yani ben kullandığım içeriği -ki videodaki Hermione Granger karakterinin fotoğrafları- değiştirip kullanma yetkisine sahibim. YouTube da buna "içeriğe yeni bir anlam kazandırmak" diyor. Değiştirmekten kastım ise; video, "Hermione Granger'ın fotoğrafları" değil. Karakter hakkında bazı konulardan bahsederken kısa ve farklı fotoğraflarla içerik destekleniyor.
Anlatmak istediğim; "al, acıdık, kullan" cümlesinin pek bir gerçek yanı yok. YouTube'ta bu şekilde bunları kullanabilirim. Keza aynı şekilde birçok film kanalı da bahsettikleri filmlerden 3-5 saniyelik kesitleri birleştirip görüntüde kullanıyor. Resimden daha fazlası değil mi?
"Özgün" içeriğimden kazandığım parayı neden alamadığımı sormuştum sadece.

YouTube canlı destek ile görüştüm. Videoların linkini, mail ile ilgili bilgileri istedi destekteki arkadaş. İncelemeden sonra haklı olduğumu belirtti. Yani kazancımın olduğu konusunda. Haziran ayında kabul edilen itirazım sonucunda para kazanamadığım zaman dilimindeki kazancım temmuz ayındaki kazancıma geçiyormuş. Bir sonraki YouTube ödemesiden kastı bir sonraki ayın kazancı demekmiş. Temmuz ayı kazancım 11 Ağustos gibi kesinleşeceği için bu ay ekleme olmamış. Bir aksilik olmazsa talep ettigim kazanç önümüzdeki ödememe eklenecek.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı