Youtube Türkiye Rezilliği

Hangisi daha iyi?

  • Youtube

    Oy: 33 42,9%
  • Twitch

    Oy: 40 51,9%
  • Dailymotion

    Oy: 4 5,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    77
  • Anket kapandı .
Ben Youtube'un oldukça güzel ve düzgün bir platform olduğunu düşünüyorum. Tabii bunları söyleme nedenim sadece önerilerimi ve kendi kanallarımı takip etmem, Türkiye trendlerine ve saçma sapan içerik üreten kanallardan uzak durmam diyebilirim.

Gidip Türkiye trendlerindeki her videoya tıklayıp sonrasında önerilerde daha çöp videolar görünce Youtube çöp oldu demenin mantığı yok bence. Düzgün ve amacına uygun kullanılınca Youtube'un video öneri algoritmaları bile oldukça düzgün çalışıyor. Sadece önerilerimdeki videoları izleyelerek onlarca kaliteli kanal keşfetmişimdir bugüne kadar.

Youtube Türkiye gerçekten rezil bir yer ona sözüm yok. Ama bizim yapabileceğimiz bir şey de yok. Sırf burada adını anmak bile bence çöp içerik üreticilerine destek oluyor. Kendi hallerine bırakın.
 
Video hazırlamak ile yayın yapmak arasındaki zorluk farkından kaynaklanır bu mesele, video çekmek ve hazırlamak yayından çok daha kolaydır çünkü canlı ve her an herşeyin yaşanabileceği bi ortam değildir, kullanıcı videoyu çeker, ertesi gün düzenler haftaya yükler, kısaca canı neyi ne zaman isterse o zaman yapar hatta videoyu deneye deneye bir daha bir daha çekmeyi deneyebilir, kısaca imkan çoktur. Ama yayın yapmak apayrı bir dünyadır, internet hızından tutun iyi bir bilgisayar(en azından yeterli seviyede) hatta bir ortam(odaya belki de saatlerce sürecek yayın boyu kimsenin girmemesi gerekir, videoda bu önemli olmasa da yayında kaçınılmazdır), yayın saatlerinde müsait olmanız gerekir(video öyle değil, az önce istenen zaman çekilebilir olduğunu söyledim), her daim iyi bir muhabbet ve izleyici ile olabildiğince etkileşim (son 2-3 hatta 4 kural adam gibi bir kitle için şart oldu artık(ya da tutulabilmek için diyelim C: )).
O yüzden ben de dahil video sektörüne giren herkes youtube ile başlar çünkü fazla tecrübe olmadan bir video hazırlanır ama fazla tecrübe olmadan yayın açılmaz, açılamaz.(bkz: anamızın karnından OBS kullanarak, internet hızı testi yapıp upload hızımıza bakarak çıkmadık ya) :)

Bu arada zamanında tutunmaya çalışıp başarısız olduğum ve video üretme konularında deli gibi tecrübe kazandığım youtube sağolsun birkaç haftadır seneye üniversiteye geçince (inşallah bizim sınav zor olmaz) yayıncı olarak içerik üretme işine devam etmeyi planlıyorum.

Düzelmez. Neyse bakalım, veletler sağolsun. :)
Veletler büyüyünce Youtube'un da düzelmesi dileğiyle(hiç de öyle durmuyor ama neyse)...
 
Son düzenleme:
Ya kardeşim size ne?
İsteyen istediğini izler, istemeyen istemediğini izlemez.
Trendler boş diyorsunuz.
Kitle kötü diyorsunuz.
O bu şu diyorsunuz.
100 milyar dolarlık şirket mi akıllı siz mi akıllısınız?
Beğenmiyorsan izleme. Herkesin kendi kararı...
 
Son düzenleme:
Ya kardeşim size ne?
İsteyen istediğini izler, istemeyen istemediğini izlemez.
Trendler boş diyorsunuz.
Kitle kötü diyorsunuz.
O bu şu diyorsunuz.
100 milyar dolarlık şirket mi akıllı siz mi akıllısınız?
Beğenmiyorsan eleştirme. Herkesin kendi kararı...
Beğenmiyorsan eleştirme ne ? Neden eleştirildiğinin farkında değilsiniz galiba.
 
Beğenmiyorsan eleştirme ne ? Neden eleştirildiğinin farkında değilsiniz galiba.
İnsanları aşağılayın, kendinizi üstün görün.
Veletmiş, boşmuş...
Sizene?
İçerik üreten mutlu, izleyici mutlu?
Beğenmeme butonuna tıkla.
Geç sonra.
100 milyar dolarlık şirket senin insanlara saygısı olmayan fikrinle değişmeyecek.
Girmek zorunda değilsin.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı