YouTube yorumum dava edilir mi?

Normalde siyasi konulara, özellikle de sosyal medyadan asla girmem ancak bugün cahil ve bilgisiz olduğu belli olan bir arkadaşın siyasi bir videoya yaptığı yoruma sinirlenip cevap verdim. Verdiğim cevapta kimseye yönelik bir şey söylemedim, isim de vermedim. Bir anlık sinirle "taptığınız adamın 10 lafından 9'u yalan" tarzında bir yorum yaptım ancak söylediğim gibi isim vermedim ve hakaret içeren bir sözcük kullanmadım. 2-3 dakika sonrasında yorumum silindi. Böyle bir yorumdan hakkımda dava açılabilir mi? Yorumum neden silinmiş olabilir?

İnsanların korktuğu şeye bak, muhteşem başkanımız yüzünden ifade özgürlüğü bile kalmadı. Ülkemden nefret eder oldum. Zaten bu seçimi kazanırsa 5 yıla mülteciler milyonlarca çocuk yapacak. Sonumuz Lübnan gibi olacak.

CİMER'e verirse sıkıntı hocam.

Yorum 2 dakika içinde silindi hocam.

Vay halimize ülkenin geldiği duruma bak insanların korktuğu şeylere bak. Yok hocam hakaret yok bir şey yok neden dava edilseiniz.

Vallahi hocam öyle bir durumdayız ki bir yorum yaparken 50 kere düşünüyorum, sonucunda da genelde başıma bir şey gelir diye siliyorum yorumu.

Yorumu video sahibi eleştiriye açık olmadığı için silmiştir. Ayrıca açık bir ad yok burada kime, neye, hangi şahsa vb. gibi bir atıfta bulunmadığınız için çok kolay kıvırabilirsiniz. Siz onu sıkıntı etmeyin. Devlette birine Oç deyip hakaret davasında ben Osmanlı Çocuğu dedim diye kıvırıp da ceza almayan birisi var ise size hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Az önce ben de kelimeyi Osmanlı çocuğu anlamında kullandım bu arada :D

Haklısınız ancak durum ortada 13 yaşındaki çocuğu sınıfından alanlar bana ne yapmaz diye düşünerek tedirgin olmuştum biraz.

Yorum 2 dakika içinde silindi hocam.

Vallahi hocam öyle bir durumdayız ki bir yorum yaparken 50 kere düşünüyorum, sonucunda da genelde başıma bir şey gelir diye siliyorum yorumu.

Haklısınız ancak durum ortada 13 yaşındaki çocuğu sınıfından alanlar bana ne yapmaz diye düşünerek tedirgin olmuştum biraz.
Ben her zaman dediginiz turden yorum yapiyorum hic sorun yasamadim hocam. 13 yasindaki cocuga dava actiklari icin insan tedirgin olsa da hakaret etmediginiz surece sorun yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı