YouTube'da 720P video izleyebiliyorsam 1080P de izleyebilir miyim?

Asıl işletim sisteminizde çözünürlük olarak 720p varsa 1080p (HD) youtube yayını da yine 720p' de izlersiniz. Bunun daha üzerine çıkılamaz, bu mümkün değildir. Kolay gelsin.
 
YouTube'da 720P video izleyebiliyorsam 1080P de izleyebilir miyim?

1080p yok onu izleyebilirmiyim?
Yüklenen videonun 1080p seçeneği varsa izleyebilirsiniz izlediğiniz cihazın 1080p desteklediğini varsayarsak. Video 1080p destekler ve cihazınız 720p desteklerse videoyu 1080p seçseniz dahi cihaz 720p olarak gösterir.
 
O anki cihazın çözünürlük ayarlarını da HD'ye (1080p'ye) getirmeniz gerekiyor, ancak o zaman bu mümkündür. Sizin 2 megapiksel cep kamerasıyla 20 megapiksel bir kameranın çektiği çözünürlükteki resmi elde etmek için, eğer bu cihazın 2'den 20 megapiksele geçiş ayarı varsa çözünürlük ayarını buna getirmenize bu durum benziyor. Eğer ayar buna getirilmezse kamera 20 megapiksellik resmi 2 olarak çekecektir, yüksek çözünürlüklü video izleme olayında da ayni durum geçerlidir. Cihaz özelliği 20 megapiksel olup sabitse 2 megapiksede kalsa da 20 megapikselli resmi çekebilir, sizin cihaz için de bu durum geçerli olabilir. Yani önemli olan cihazın en fazla çözünürlük (HD) kapasitesidir. O zaman düşük ayardan yükseğe geçerek youtube'daki görüntüyü HD olarak size seyrettirebilir, o zaman bu mümkün olur. Örneğin masaüstü PC görüntü ayarlarında da ayni durum geçerlidir. Örneğin daha yüksek çözünürlü JPEG resmi olduğunda ayarlar düşük bile olsa buna kolayca yükseğe geçiş yapabilir, bunu bir PC kullanıcısı olarak resim, video ve oyunlarda mutlaka yaşamış olmalısınız. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Videoyu upload eden hangi çözünürlük ile upload etmişse maksimum o çözünürlükte izleyebilirsin. Youtube izleyicilerin internet bağlantısına bakarak çözünürlük, fps, bitrate gibi parametreleri düşünerek akıcı video vermeye çalışır ama bu parametreler hep aşağıya doğrdur hiçbirzaman yukarı doğru olmaz. Yani kaynaktan dahana kaliteli video izleyemezsin ne yazıkki.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı