YouTube'da haksız kazanc var mı?

Arkadaşlar tamam bazı içerikler için uğraşılmış emek verilmiş ama bazı içerikler acayip saçma ve bu absürt videolardan deli paralar kazanıyorlar. İyi içeriklere lafım yok zaten onlar izlenmiyor, sorun absürt içeriklerin izlenmesinde. Peki sizce bu işte haksız kazanc var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar tamam bazı içerikler için uğraşılmış emek verilmiş ama bazı içerikler acayip saçma ve bu absürt videolardan deli paralar kazanıyorlar. İyi içeriklere lafım yok zaten onlar izlenmiyor, sorun absürt içeriklerin izlenmesinde. Peki sizce bu işte haksız kazanc var mı?
Kimse, kimseye zorla bir şey izletmiyor değil mi? :)

Yani sonuçta içeriğin "kalitesine göre" değil de izlenme sayısına göre para ödüyor Youtube. Saçma veya faydalı diye kıstas yapılacak olsa bu kime göre neye göre olacak? Zaten beğenmediğin videolar için "Dislike" butonu mevcut. Bu buton içeriği üretenler için en sevilmeyen şeylerden birisi, çünkü sanırım her Dislike onları video ve kanallarını daha alt sıralara itmekte. Ben faydasız yararsız bulduğum her kanalın video'suna izlemeden Dislike atıp kapatarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getiriyorum.

Haksız kazanç deyip haklarına girmek istemem ama bu küçük çocuklarını köle gibi YouTube’ye video çektiren ailelerin yaptıklarını etik bulmuyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı