YouTube'da haksız kazanc var mı?

Kesinlikle ortada açık ve net bir haksız kazanç söz konusu. Mesela çocuk videoları 2-3 dakika olup günde 50 video atıyorlar sonra çocuk da bildirim gelince izliyor. Olaya bak. Bir de şu Esmanur vardı ya mesela onu da kapattılar. Bunların dışında başka kanalların videolarını çalan mı dersin ya da canlı canlı başka kanalların çocuk videolarını yayınlayanlar mı dersin bilmem ama haksız kazanç kesinlikle söz konusu.

Mesela şu arkadaş kendi Minecraft dünyasında Twich üzerinden bağış yolu ile izleyicilerin yaratık spawn etmesini sağlayarak birkaç saatte 2000 dolardan fazla para kazandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Haksız kazanç deyip haklarına girmek istemem ama bu küçük çocuklarını köle gibi YouTube’ye video çektiren ailelerin yaptıklarını etik bulmuyorum.
Artık insanlar öğretmen olup bilgi dağıtayım değil, youtube video çekip zengin olayım derdinde ama çoğu hayal kırıklığına ugruyor bu gerçekten uzucu
Haksız kazancı bilmem ama dehşet ötesi bir bot sistemi olduğunu biliyorum.
Bottan ziyade insanlarda bu içerikleri ilginç derecede seviyor

Kesinlikle ortada açık ve net bir haksız kazanç söz konusu. Mesela çocuk videoları 2-3 dakika olup günde 50 video atıyorlar sonra çocuk da bildirim gelince izliyor. Olaya bak. Bir de şu Esmanur vardı ya mesela onu da kapattılar. Bunların dışında başka kanalların videolarını çalan mı dersin ya da canlı canlı başka kanalların çocuk videolarını yayınlayanlar mı dersin bilmem ama haksız kazanç kesinlikle söz konusu.
Youtube' da bir denetleyen olması gerekir rtük gibi sonucta küçük çocukların bilinç altına yerleşiyor oradakiler iyi şeyler gösterilmeli geçende küçük bir misafirimize açmak istedim, ve oyuncak bebeğin kolunu çıkartan bir videoya denk geldim bu gerçekten urpertici

Haksız kazanç demek biraz haksızlık olur zorla izlemiyoruz sonuçta. Ama gerçekten saçma sapan para kazanan çocuk kanalları ufaktan bi rahatsız ediyor beni.
Katılıyorum
Vergi verip vermediklerine göre değişir.
Normal çalışan insanlarda vergi veriyor, hatta bildiğim kadarıyla youtube yabancı bir firma olduğundan youtuber istediği ülkedeki banka hesabına parasını cekebiliyor

Mesela şu arkadaş kendi Minecraft dünyasında Twich üzerinden bağış yolu ile izleyicilerin yaratık spawn etmesini sağlayarak birkaç saatte 2000 dolardan fazla para kazandı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bazen bende canlı yayınlarda denk geliyorum küçük arkadaşlarımız yayın açıyor ve 10tl gelirse şunu yaparim 5 tl gelirse takla atarım gibi şeyler diyorlar
Bu arkadaşlarımız adına üzülüyorum daha genç yaştalar ve ilerde yaptıklarından pişman olabilirler

Arkadaşlar tamam bazı içerikler için uğraşılmış emek verilmiş ama bazı içerikler acayip saçma ve bu absürt videolardan deli paralar kazanıyorlar. İyi içeriklere lafım yok zaten onlar izlenmiyor, sorun absürt içeriklerin izlenmesinde. Peki sizce bu işte haksız kazanc var mı?

Haksiz degilde, daha fazla hakedenler var. Daha da ustune bir sey soylenmesine gerek yok bence. Misal Enes batur. Adam kucuklere daha dogrusu veletlere hitap eden videolar cekiyor ve iyi de yapiyor. Kucuklere guzel bir sekilde ornek oluyor. En son 2 yil once izledim.

Bu kanal olabilir mi?

Dedigim gibi kucuklere hitaben videolar cekıyorlar ve olgun olmadiklari icin bu videolarin izliyorlar. Cizgi film kanallarindan YouTube'a gecis yapti artik yeni nesil.

Ülkenin zeka seviyesi çok rahat belli oluyor.

O videolari izleyen çocuklar ve evet çocuklar daha zekalarini kullanamiyorlar.

Haksız kazanç deyip haklarına girmek istemem ama bu küçük çocuklarını köle gibi YouTube’ye video çektiren ailelerin yaptıklarını etik bulmuyorum.

Kucuk çocuklarini kole gibi kullanip kullanmadiklarini bilemezsin. Babasi copcu olupta babasina yardima giden cocuga kole demezsiniz ama.

Haksız kazancı bilmem ama dehşet ötesi bir bot sistemi olduğunu biliyorum.

O eskide kalmadi mi ya?

Ben bir eğitim kanalı olarak söylüyorum, insanlar bilgilendirici videolar izlemektense Slim'e videolarının daha ilgilerini çektiklerini goruyorum.

Slim'e videolarindan daha cok zevk aliyor o zaman insanlar. Tam olarak ne tur bir kanalsiniz bilmiyorum ama tongucun bile izlenme sayilarina bakarsaniz bence isyan etmeye hakkiniz cok yok. Tonguc Türkiye'nin en cok bilinen egitim kanali yani. S.

Kesinlikle ortada açık ve net bir haksız kazanç söz konusu. Mesela çocuk videoları 2-3 dakika olup günde 50 video atıyorlar sonra çocuk da bildirim gelince izliyor. Olaya bak. Bir de şu esmanur vardı ya mesela onu da kapattılar. Bunların dışında başka kanalların videolarını çalan mı dersin ya da canlı canlı başka kanalların çocuk videolarını yayınlayanlar mı dersin bilmem ama haksız kazanç kesinlikle söz konusu.

Video çalma, içerik calma olaylarina bende gicik oluyorum.

Mesela şu arkadaş kendi Minecraft dünyasında Twitch üzerinden bağış yolu ile izleyicilerin yaratık spawn etmesini sağlayarak birkaç saatte 2000 dolardan fazla para kazandı.

Ne yani şimdi siz buna haksiz kazanc mi diyorsunuz? Sacmalik otesi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı