YouTube'da nasıl gelişilebilir?

hayl0s

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Ben yeni bir karma video YouTube kanalı açtım ve kanal daha büyüme aşamasında. Kanalın izlenmesini ve abone sayısını nasıl geliştirebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Merhaba. Ben yeni bir Karma video YouTube kanalı açtım ve kanal daha büyüme aşamasında. Kanalın izlenmesini ve abone sayısını nasıl geliştirebilirim? Yardımcı olur musunuz?

Öncelikle bir içerik belirlemeniz gerekiyor ve o kanalın belirlediğiniz içeriğin dışına çıkartmamaya çalışmalısınız.
İçeriği belirledikten sonra belirli aralıklarda videoyu kurgulayıp YouTube'a yükleyin (en az 720P50 çözünürlükte video atmaya özen gösterin).
Video açıklamalarına etiketler eklemeniz videonuzun bulunmasını bir nebze olsa da kolaylaştırır.

İçerik belirttikten sonra daha da yardımcı olabilirim.

Şu an YouTube da büyümek zor çünkü çok rakibin var. Kaliteli içerikler, özgün içerikler, instagramda reklam, telegram sohbetlerinde reklam vs. Ama içerikler gerçekten kaliteli olursa kendi kendine zaten büyür. Bebar bilim kanalı gibi. İşin zor ama imkansız değil şimdiden başarılar.
Kanaldaki videolar ne üzerineydi?

Kaliteli mikrofon veya kamera. Kaliteli bir montaj vs. sizi büyütecektir.

Kamera veya mikrofonla alakası olmayan videolar yapıyorum sosyal medya videoları ile ilgili bir derleme diyebiliriz.

Öncelikle bir içerik belirlemeniz gerekiyor ve o kanalın belirlediğiniz içeriğin dışına çıkartmamaya çalışmalısınız.
İçeriği belirledikten sonra belirli aralıklarda videoyu kurgulayıp YouTube'a yükleyin (en az 720P50 çözünürlükte video atmaya özen gösterin).
Video açıklamalarına etiketler eklemeniz videonuzun bulunmasını bir nebze olsa da kolaylaştırır.

İçerik belirttikten sonra daha da yardımcı olabilirim.

İçeriğim sosyal medya videolarını derlemek ve yayımlamak. Sh*tpost, dublaj veya çeviri videoları vs. vs.

Merhaba. Ben yeni bir karma video YouTube kanalı açtım ve kanal daha büyüme aşamasında. Kanalın izlenmesini ve abone sayısını nasıl geliştirebilirim? Yardımcı olur musunuz?
Hocam youtube trendlerini kesinlikle takip edin, editçi iseniz trendlerde ne varsa o şeylerin editlerini yapmaya çalışın. Örneğin trendlerde bir twitch yayıncısı var, yapıştırın onunla alakalı bir edit videosu. İlla ki izlenecektir diye düşünüyorum, ben öyle yapmıştım ve baya da izlenmişti.

Bu arada, eğer bir videonuz izlenmezse asla o videoyu silmeyin. YouTube'un bir videoyu insanların önüne ne zaman çıkartacağı belli olmaz, belki videonuz 1 ay sonra patlar, belki 1 yıl sonra, belki de yalnızca 1 gün sonra.

Kamera veya mikrofonla alakası olmayan videolar yapıyorum sosyal medya videoları ile ilgili bir derleme diyebiliriz.

İçeriğim sosyal medya videolarını derlemek ve yayımlamak. Sh*tpost, dublaj veya çeviri videoları vs. vs.

O zaman YouTube'a içeriği atan ilk senin olman lazım biraz da olsa aktiflik kazanıyorsun zaten piyasada çok sh*tpost, dublaj gibi video yapan kanallar var onlardan önce davranman lazım.
Örneğin yeni çıkan şarkıyı hemen lyrics video yapıp YouTube'a atmak gibi.
Edit yapacağın zaman efektleri çok abartmadan yerinde yap hiç yapmamazlıkta yapma yoksa o videonun tadı kaçar.
Yayıncılara bağış atarak videonu izletebilirsin beklemediğin aktiflik sağlayabilirsin.
Trend olmaya başlamış bir video ses efekti fotoğraf vs. bulursan hiç durma yapış ona yüz binlerce izlenen kanallar var öyle.

O zaman YouTube'a içeriği atan ilk senin olman lazım biraz da olsa aktiflik kazanıyorsun zaten piyasada çok sh*tpost, dublaj gibi video yapan kanallar var onlardan önce davranman lazım.
Örneğin yeni çıkan şarkıyı hemen lyrics video yapıp YouTube'a atmak gibi.
Edit yapacağın zaman efektleri çok abartmadan yerinde yap hiç yapmamazlıkta yapma yoksa o videonun tadı kaçar.
Yayıncılara bağış atarak videonu izletebilirsin beklemediğin aktiflik sağlayabilirsin.
Trend olmaya başlamış bir video ses efekti fotoğraf vs. bulursan hiç durma yapış ona yüz binlerce izlenen kanallar var öyle.

Dikkat edeceğim hocam teşekkür ederim. Bu arada Yotutube'un shorts kısmını kullanmayı düşünüyorum abartılı bir aktiflik sağlıyor siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam YouTube trendlerini kesinlikle takip edin, editçi iseniz trendlerde ne varsa o şeylerin editlerini yapmaya çalışın. Örneğin trendlerde bir Twitch yayıncısı var, yapıştırın onunla alakalı bir edit videosu. İllaki izlenecektir diye düşünüyorum, ben öyle yapmıştım ve bayağı da izlenmişti.

Bu arada, eğer bir videonuz izlenmezse asla o videoyu silmeyin. YouTube'un bir videoyu insanların önüne ne zaman çıkartacağı belli olmaz, belki videonuz 1 ay sonra patlar, belki 1 yıl sonra, belki de yalnızca 1 gün sonra.

Shorts kısmını kullanmayı düşünüyorum aktiflik için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı