YouTube YouTube'dan alınan ödemenin vergisi nasıl ödenir?

halilb20

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, YouTube'dan bu ay 2500 TL para kazandım. Bu parayı çekip vergisini ödeyeceğim ama sonradan vergisinde sorun olur mu? İleride vergi borcu gibi sıkıntılarla karşılaşır mıyım? Bile arkadaşlar varsa bu konuda beni aydınlatabilir mi?

Gelir idaresi Başkanlığına gidersen, orda sosyal medyadan para kazandığını bahsedersen adına bir banka hesabı açıyorlar, o banka hesabından gelen ödemelerden vergi alıyorlar diye biliyorum. GİB'e gitmen yine mantıklı olacaktır. Vergi mükellefi olman lazım çünkü.

Gelir idaresi başkanlığına gidersen, orada sosyal medyadan para kazandığını bahsedersen adına bir banka hesabı açıyorlar, o banka hesabından gelen ödemelerden vergi alıyorlar diye biliyorum. Gib'e gitmen yine mantıklı olacaktır. Vergi mükellefi olman lazım çünkü.

Gib'in 2024 açıklamasına göre vergi ödemek için kazancının 650 bin TL'yi geçmesi gerekiyormuş, YouTube'dan para kazanmış birisi varsa bu işlerin nasıl olduğunu açıklayabilir mi? YouTube'da bununla ilgili video üreten hiç kimse bunlardan bahsetmiyor.

Gib'in 2024 açıklamasına göre vergi ödemek için kazancının 650 bin TL'yi geçmesi gerekiyormuş, YouTube'dan para kazanmış birisi varsa bu işlerin nasıl olduğunu açıklayabilir mi? YouTube'da bununla ilgili video üreten hiç kimse bunlardan bahsetmiyor.

Valla tanıdığım Youtube'ta Brawl Stars içerikleri çeken bir arkadaşım var. Kendisi 100-120K abone civarında. Vergi mükellefi misin diye sorduğumda evet, mükellefim diye cevap vermişti.

Valla tanıdığım Youtube'ta Brawl Stars içerikleri çeken bir arkadaşım var. Kendisi 100-120K abone civarında. Vergi mükellefi misin diye sorduğumda evet, mükellefim diye cevap vermişti.
Demek istediğim o değildi, o arkadaşın muhtemelen söylediğim rakamdan daha fazla kazanç elde etmiştir. Yine de vaktini ayırıp benimle burada konuştuğun teşekkür ederim. Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa cevapları beklerim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı