YouTube'dan harçlık kazanmak

Youtube 100-500 aboneli, 1 tane videosu 2000 kere izlenmiş kalanlar da 20-30 tık almış kanal mezarlığına döndü artık. Hepsi birbirinin kopyası. Şu anda belli bir süredir kitlesini oluşturmuş veya çok farklı (özgün olsun, yabancılardan kopya olsun) videoları olanlar dışında boşa kürek çekmek oluyor.

En basiti şu eleman çıktı 2 ayda patlattı videolarını. Tamamen yaratıcılık, fikir veya yabancılardan kopyalama becerisi önemli.

Zaten çoğu genç arkadaşımız Youtuber veya Twitch yayıncılarına özenerek aynı şeyleri yapabileceklerini sanıyor. Ama sonu hüsran ile bitiyor. Çünkü eskiler işi çoktan rayına oturtup, yayıncılığın ekmeğini yemeyi başardı. Bu saatten sonrakiler sadece hobi amaçlı kullanabilir. Büyük hayallere kapılıyorlar.

Dediğiniz gibi ya çok yaratıcı olmak lazım, ya da ustalık işi kopyalama gerek. Mesela Lemur diye bir Youtuber var, içeriklerini beğeniyorum. Türkiye'de çok denenmemiş işler yapıyor veya ürünler tanıtıyor. Açıkçası pek hakim değilim yayıncılara. Sadece o çocuğun içerikleri hoşuma gidiyor :)
 
Hocam kafama takıldı ben de YouTube'da resim çizme videoları çekiyorum, para kazanma muhabbeti 2-3 ay önce aktifleşti ve üzerinde pek durmadım. Şu an aylık 2 ila 4 dolar arası kazanıyor gözüküyorum ama dediğim gibi, kurcalamadım. Pek umrumda da değil açıkçası kafama göre takılıyorum yani ama sırf bu kazanmadığım para yüzünden biyere vergi ödemem gerekir mi ileride? Böyle bir saçmalık var mı? Bu konu hakkında bilgin var mı?
Dediğim gibi amacım para değil, üşenmesem girip kapatırım yani otomatik açıldı ileri ileri dedim ben de :D.

Belli bir kazancın altında yakalanma olayı / mükellef olayı vardı sanirim webmaster forumlarinda detayli bilgi vardi bu konuda.
 
Zaten çoğu genç arkadaşımız Youtuber veya Twitch yayıncılarına özenerek aynı şeyleri yapabileceklerini sanıyor. Ama sonu hüsran ile bitiyor. Büyük hayallere kapılıyorlar.

O kadar doğru ki dediğin. Kimi görsem yayıncı olacağım, yayın için sistem topluyorum vs. :D
 
Belli bir kazancın altında yakalanma olayı / mükellef olayı vardı sanirim webmaster forumlarinda detayli bilgi vardi bu konuda.
Hocam benim merak ettiğim şey şu, kendileri orda gösterdikleri rakamdan ne alırsa alsın beni ilgilendirmiyor yani. Ama ben gidip bir yere para yatırmak zorunda kalacak mıyım? Biraz araştırdım bu yazdıklarınızı görünce ama net bilgi bulamadım. Hiç gelir elde etmek bile istemezken sadece adsens açtım diye bir yere yüklü bir miktar para ödemek istemem. Reklam bile koymuyorum videolara. Ne ona ayıracak vaktim var ne de o kafa var :D.
 
Hocam benim merak ettiğim şey şu, kendileri orada gösterdikleri rakamdan ne alırsa alsın beni ilgilendirmiyor yani. Ama ben gidip bir yere para yatırmak zorunda kalacak mıyım? Biraz araştırdım bu yazdıklarınızı görünce ama net bilgi bulamadım. Hiç gelir elde etmek bile istemezken sadece adsens açtım diye bir yere yüklü bir miktar para ödemek istemem. Reklam bile koymuyorum videolara. Ne ona ayıracak vaktim var ne de o kafa var :D.

Şöyleki muhasebe şu bu evin kendine ait değilse (dedenin üzerine dahi olsa sayılmıyor) dükkan/ofis ile ilgili ödemeler derken kafadan 1K civarı para cikiyor tabii buna ek geliriniz uzerinden belli bir yuzde de varda gelir dusuk oldugu için o kismi saymaya gerek yok.
 
Hobi amaçlı da devam edersin de iki tarafta al birini vur ötekine hocam, hani kitle dediğimiz kısım devletten daha sorunlu. Herkes reklam engelleme ile kazacanagimiz 3-5 kurusa tas koyma pesin de ama ne hosting fiyatlarindan ne de emekten haberleri var. 4-5 Mbps upload hizi ile Udemy'de ne kadar kurs varsa sundum önlerine bir tesekkur eden cikmadi, onu gecin tenezzul edip sifre kismini okumayanlar var sonra gelip yorumda kufur ediyorlar. Bende saldim siteyi onlara hiçbir yer de ücretsiz bulamayacaklari seyleri kendim kullanmaya başladım web dillerini bitirdim şu an okulla da mis gibi C ögreniyorum. İnternette alan el daha ustundur cunku bizimkiler kelimenin tam anlamiyla leecher.

Daha dur 6-8 ay kod gelmesini bekliyceksin manuel dogrulamaya dusene kadar.

Manuel doğrulama 3. de geliyor diye biliyorum
 

Geri
Yukarı