YouTube'dan ülkere göre para kazanma

Skyress4747

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben kendi yabanci içeriklerimi üretiyorum ama hâlâ kanalın para kazanması açık değil izleyenlerin çoğu Hindistan Pakistan'dan izliyor. Bu ülkelerin kazandırdığı para Türkiye ile aynı mı, düşük mü yoksa çok mu? Cevaplarsanız sevinirim.

Bildiğim kadarıyla fark etmiyor. Aynı parayı veriyor.

Amerika ve Avrupa'da TBM oranları çok daha yüksek. Yukarıda izlenmeler sayesinde gelir eşitleniyor denmiş. Tamamen yanlış, gerçek (kendi kanalımdaki) bir olay; bir videoda izlenmelerimin %80'i Türkiye'den %10'u Almanya'dan gelmişti. Gelir oranında ise neredeyse iki ülkedeki gelirler eşitti. İçerik ise Türkçe idi. Yani yabancı dilde kanal tutturabilirseniz, kazançlarınız buradakinin 10 kat 20 kat fazlası olabilir.

Amerika ve Avrupa'da TBM oranları çok daha yüksek. Yukarıda izlenmeler sayesinde gelir eşitleniyor denmiş. Tamamen yanlış, gerçek (kendi kanalımdaki) bir olay; bir videoda izlenmelerimin %80'i Türkiye'den %10'u Almanya'dan gelmişti. Gelir oranında ise neredeyse iki ülkedeki gelirler eşitti. İçerik ise Türkçe idi. Yani yabancı dilde kanal tutturabilirseniz, kazançlarınız buradakinin 10 kat 20 kat fazlası olabilir.
Peki Hindistan ya da Pakistan'da gelir durumu nedir bir bilgin var mi?
Örnek vereyim, Türkiye'den videoyu 5 dakika izleyen bir kişiden 25 kuruş geliyorsa Brezilya' dan aynı videoyu 5 dakika izleyen bir kişiden 40 TL gelebiliyor. (gerçek bir örnektir)
Peki Hindistan ya da Pakistan'da ne kadar gelir elde ederiz bilgin var mi?
Turuncu Levye editörü Sefa Acarsoy'a bizzat sordum. Türkiye içerisindeki reklamlar bin izlenme başına yarım dolar veriyorken, Avusturya'da bu rakam bin izlenmeye 12 dolar demişti. Değişmiş de olabilir.
Peki Hindistan Pakistan ülkelerinde kazanç ne kadar bilgin var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Hindistan ya da Pakistan'da gelir durumu nedir bir bilgin var mi?

Peki Hindistan ya da Pakistan'da ne kadar gelir elde ederiz bilgin var mi?

Peki Hindistan Pakistan ülkelerinde kazanç ne kadar bilgin var mı?
Maalesef hocam, ancak Hindistan'da ortalama TBM miktarlarının Türkiye'den daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı