yt3.ggpht.com nedir?

notmythier

Centipat
Selamlar forum halkı! Biliyorsunuz YouTube'da bir kullanıcı yorumunuza cevap verdiğinde size bildirim gelir (postanıza). E-Postama bakarken meraktan tıkladım, gönderen resmi YouTube'du, gittiğim adres direkt mobil uygulama oldu zaten. Fakat biliyorsunuz masaüstünde bir linkin üzerine gelince sol altta, mobilde ise basılı tutarak o linkin gönderdiği adrese bakarsınız. Hah ben işte oraya basılı tuttuğumda ekteki sonuçla baya bi' bakıştık. Sonra hemen VirusTotal'e gittim, linki aynı aynısına tarattım (burası çok önemli), sonra baktım temiz. Tam oh çekerken baktım VirusTotal'e bir yazı dikkatimi çekti. "Do not share your personal information." Bu link sadece bana geldiği için, bu linke VirusTotal veritabanından bir şekilde ulaşan bir kişinin bir şey yapma ihtimali var mıdır ve bu link nedir değerli güvenlikçi abilerim?
IMG_20221012_135546.jpg

Google çalışanının bir forumda paylaştığı yazı;
"WHOIS araması yapınca, alan adının Google'a ait olduğunu gösteriyor, bu yüzden büyük olasılıkla bir reklam hizmeti olduğunu varsayıyorum, çünkü reklam engelleyici tarafından engellendi. Gerekirse malwarebytes kullanarak bilgisayarınızı tarayabilir ve herhangi bir tehdit olup olmadığını görebilirsiniz."

YouTube kullanıcı profil fotoğrafı linki örnek bir videonun yorumunlarına bir kullanıcının fotoğrafına sağ tık yapıp yeni sekmede aç tuşuna bas.

1665581814609.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı