Yük altındayken bilgisayar kapanıyor

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB 1600Mhz kingston
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria
Ekran kartı
RX 480
Anakart
Lenovo Sharkbay
İşlemci
i7-4770 3.4ghz
Merhaba. 450W PSU, RX 480 4 GB ekran kartım, 16 GB 1600MHz RAM'im, Intel i7-4770 3.4GHz işlemcim var. Anladığım kadarıyla PSU ağır yüke girince bilgisayar fişi çekilmiş gibi kapanıyor ve kendi kendine geri açılıyor. Mesela bir oyunda çok fazla eşya koyduğunuzu ve bunları bir anda patlattığınızı düşünün, bu durumda bir kere olmuştu. Sebep nedir, PSU mu yoksa başka bir şey olabilir mi? PSU ise ne yapmam lazım?

Allah aşkına yandaki SSD ve HDD ler ne ya? Düzgünce koyun onları.
nasıl yerleştirebilirim?

Yok hocam attığım fotoğtaki kabloları çıkartıp üfleyin temizleyin peçete ile vs. sonra geri takın PSU ile işiniz yok.
Valorant maçım bitince deneyip geri dönüş sağlarım.

Hocam şöyle birşeyde oluyor. Capcutten oluşturduğum projeyi dışarı aktarırken hem uzun sürüyor. Hem fan sesi baya bi artıyor. Hemde bi kaç sefer bu dışa aktarma sırasında aynı şekil bilgisayar kapanmıştı. Soruna ışık tutmuştur umarım.

Son düzenleme:
nasıl yerleştirebilirim?

Valorant maçım bitince deneyip geri dönüş sağlarım.

Hocam şöyle birşeyde oluyor. Capcutten oluşturduğum projeyi dışarı aktarırken hem uzun sürüyor. Hem fan sesi baya bi artıyor. Hemde bi kaç sefer bu dışa aktarma sırasında aynı şekil bilgisayar kapanmıştı. Soruna ışık tutmuştur umarım.
Sorun PSU da yeni bir psu almanız lazım hem de Watt değerinin daha yüksek olması lazım.

Sorun PSU da yeni bir psu almanız lazım hem de Watt değerinin daha yüksek olması lazım.
almazsam ne olur? bitene kadar kullansam?

ayrıca şöyle yapışık bi toz buldum pompa ile hava bastım çıkmadı fırça ile almaya çalıştım çıkmadı bu sorun çıkarır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_20231112_001426.jpg
    IMG_20231112_001426.jpg
    230,6 KB · Görüntüleme: 31
almazsam ne olur? bitene kadar kullansam?

ayrıca şöyle yapışık bi toz buldum pompa ile hava bastım çıkmadı fırça ile almaya çalıştım çıkmadı bu sorun çıkarır mı?
Hocam sizin psu sıkıntılı işte. Böyle kullanmaya devam etmeniz çok riskli. Bilgisayarınızın bir bileşeni yanabilir. MSİ MAG A500DN öneririm size. Kaliteli bir PSU. Ben de geçen gün aldım, Everest’ten geçtim.

Almazsam ne olur? Bitene kadar kullansam?

Ayrıca şöyle yapışık bir toz buldum pompa ile hava bastım çıkmadı fırça ile almaya çalıştım çıkmadı bu sorun çıkarır mı?

Hocam sizin sorununuz PSU sisteminize yetmiyor yeterli gücü sağlayamıyor 450W sanırsam sizin PS'unuz en az bir 550W'lık kaliteli bir PSU bakmaya başlayın almazsanız her yüke girdiğinde kapanır uzun sürede parçalara zararda verebilirsiniz PS'unuz kalitelide değil çünkü şu anki.

Hocam sizin sorununuz PSU sisteminize yetmiyor yeterli gücü sağlayamıyor 450W sanırsam sizin PS'unuz en az bir 550W'lık kaliteli bir PSU bakmaya başlayın almazsanız her yüke girdiğinde kapanır uzun sürede parçalara zararda verebilirsiniz PS'unuz kalitelide değil çünkü şu anki.
güç sınırlamasj tarzı birşey yapılamaz mı? birde bh 450w psu 2.el ne kadara satılır?

resimde işaretlediğiniz yerlerde toz var mı diye bakmalı mıyım hala?

Ramleri sökmek için ekran kartını sökmem gerekiyor, ekran kartını bu şey ile mi çıkarıcağım?

rami sökeyim dedim, söktümde fakat takmak için illaki ekran kartının çıkması gerek nasıl çıkartacağım eski tip kasam var.

Son düzenleme:
Güç sınırlamasj tarzı bir şey yapılamaz mı? Bir de bh 450W PSU 2.el ne kadara satılır?

Resimde işaretlediğiniz yerlerde toz var mı diye bakmalı mıyım hala?

RAM'leri sökmek için ekran kartını sökmem gerekiyor, ekran kartını bu şey ile mi çıkarıcağım?

RAM'i sökeyim dedim, söktümde fakat takmak için illaki ekran kartının çıkması gerek nasıl çıkartacağım eski tip kasam var.

Daha bakmanıza gerek yok hocam bir şeye sorun PSU'nun watt desteğinde yeterli gücü sağlayamıyor sisteme ekran kartını YouTube'da video izleyerek sökebilirsiniz bir de 450W'lık bir PSU yetmeyecektir minimum 500+ öneririm.

Daha bakmanıza gerek yok hocam bir şeye sorun PSU'nun watt desteğinde yeterli gücü sağlayamıyor sisteme ekran kartını YouTube'da video izleyerek sökebilirsiniz bir de 450W'lık bir PSU yetmeyecektir minimum 500+ öneririm.
Hocam benimki farklı sanırsam o pimi bulamadım bende tek bu var bu olabilir mi? eğer buysa çok sert birşey.

Dosya Ekleri

• IMG_20231112_115303.jpg
    IMG_20231112_115303.jpg
    122,2 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı