Yüksek akım gelmediği sürece PC zarar görür mü?

Pc_ DeLiSi

Decapat
Katılım
21 Eylül 2020
Mesajlar
147
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Müstakil bir binada oturuyorum. Elektrik hattı sorunlu galiba. Bugün bir sabah, bir de bundan 1 saat önce kadar şalter attı. Her ikisinde de PC açıktı yani genel bir elektrik kesintisi olmadı. Şalter atmasıyla yüksek akım gelme ihtimali var mı veya PC fazla zarar görür mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şartel dediğiniz şey sigortadır. Aşırı akım geldiğinde kendiliğinden atar akımı keser . Akım korumalı priz onun kadar iyi olmayabilir.
Not :Elektrik sorunu varsa UPS almanız gerekir. Akım korumalı priz sizi korumaz.
 
Atan şalter kaçak akım rölesi mi yoksa otomat mıdır? Önce evde sürekli atma nedenini yetkili elektrikçiyle araştırın. Mutfak, banyo, WC gibi ıslak yüzeylerde takılı prizlerde priz-fiş arasında gevşeklik olup olmadığını ve ek bağlantıların ıslak olup olmadığını iyice araştırın. Sigortanın çok fazla düşmesi yalnız PC için değil evdeki diğer cihazlara, çalışan makinalara (buzdolabı gibi) zarar verebilir, bu sigortaların atma sayısı çok fazla olursa cihazları, makinaları bozma riski artar.

Yüksek akıma karşı akom korumalı prizi, sürekli kesintiler için UPS'leri, voltajdaki sürekli dalgalanmalar için voltaj regülatörlerini kullanın. Toprak hattı olmadan masaüstü PC'ler çalışırsa yine içten zarar görebilir. Kolay gelsin.
 

Geri
Yukarı