Yüksek CPU, GPU kullanımında cızırtı sesi çıkıyor

Cras

Decapat
Katılım
4 Mayıs 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, dün CS:GO oynarken 1 el atıp oyunu kapattım. Tekrar açıp oyuna girdiğimde kasadan şiddetli fan sesine benzer bir ses geliyordu. Görev Yöneticisi'ni açıp baktığımda CPU ve GPU %90 civarında oluyor ve Alt+Tab yaptığımda düşüyordu. Bugün oyunu sil-yükle yaptım, bir şey değişmedi. Ekran kartı driverını sil-yükle yaptım ve yine sonuç değişmedi. Kasayı açıp sesin nereden geldiğine baktım, tam anlayamadım. Ya ekran kartı ya da işlemciden "zzz" diye bir ses geliyor. Bu sırada ekran kartının fanları çalışmıyor. Neden kaynaklı olabilir, yardımcı olur musunuz?
 
Coil Whine olabilir mi? YouTube'a yazıp bir dinlerseniz aynı sesse Coil Whine'dır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi mi?
 
Büyük ihtimal coil whine sesidir o. Ekran kartından gelir herhangi bir zararı yoktur. Neredeyse çoğu ekran kartında vardır. Kimisinde az duyulur kimisinde çok. Genelde yüksek FPS alındığında çıkar o ses. Ama değişiklik gösterebilir tabi.
 
Evet videodaki gibi geliyor ses ve oyundayken hiç susmuyor son 1 gün içinde gelmeye başladı. Ekran kartım MSI 1060 3GB bu arada fazla oyun yok deneyemiyorum ama ets2 girdiğimde bir ses gelmiyor sadece dünden itibaren CS:GO da gelmeye başladı ses yüksek. GPU kullanımı normal mi %90 civarı fps 60 a sabitlersem 40 civarı kullanıyor normalde 300 fps alırken %50 civarı kullanırdı. Yok mu bu sesi giderecek bir yol ?
 
Ne yazık ki yok. Coil Whine zararı olmayıp rahatsızlık vermekten fazlasını yapmayan ama aynı şekilde çaresi de olmayan bir sorun. Garanti deneyebilirsiniz, genelde red olur fakat bazen değişsede sorun çözülmez.
Teşekkür ederim, tamam sese katlanırım ama bu oranlar normal mi 2 gün öncesine kadar 300fps de %50 kullanan GPU bu gün 200 fps de %90 kullanıyor.
 
Yakında güncelleme gelmedi, dün 1 el rekabetçi girip sonrasında topluluk girdim sıkıntı yoktu oyunu kapat aç yaptıktan sonra oranlar böyle oldu.
Peki kapatıp açmanız bir daha, bir değişime sebep oldu mu? Grafik ayarlarınızda bir değişme var mı? Kontrol edin. Herhangi bir video kayıt programı yüklediniz mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı