Yüksek devirde kullanmak

Hocam araç benzinli tam olarak nokta atışı kaç HP olduğunu bilmiyorum fakat 90 kusur gibi bir şey olduğunu biliyorum. Araç benzinli bu arada LPG de var.
Benzinliyse zarar gelmez 6000 bile çevirebilirsin motor ısındıktan sonra, kafana göre.

Büyük ihtimal dediğiniz gibi araç 120HP. Çünkü bende birkaç hafta önce YouTube'da "corolla 90HP Max Speed" tarzı videolara bakarken hepsinin 124HP olduğunu görmüştüm. Kendi kendime "ala ala 90HP'yi biz mi aldık" demiştim. Ve şu an sarı siteden 70-100HP arasında 2009 corolla diye arattım öyle bir araç yok diyor. Galiba babamın aklında 90HP diye kalmış.

@Zbyrtmr
Aracın 1.6 benzinli olduğuna eminseniz %100 124 HP.
Hocam aracın o kadarını da biliyorum Evet araç benzinli ve 1.6 motor. Dediğim gibi büyük ihtimal babam 90kw aklında hp olarak kalmış. Sorduğumda bana 90hp demişti. O yüzden ruhsatı açıpta bakmadım. 124hp ise şunu sormak istiyorum. Araç 4 bin devirde iken vites değiştirince 130 u sanki zar zor görüyor gibi. Yani bana öyle geldi. 124hp araçta 130u zar zor görmek normal mi (4 bin devirde vites değiştirildiğinde)? 4 bin devir ile 150 yapmak imkansız gibi sanki. 150 yapmak üç iş gününü bulabilir gibi

4 bin devir ile 150 yapmak imkansız gibi sanki. 150 yapmak üç iş gününü bulabilir gibi
Yağ yakan araçta bir miktar çekiş düşüklüğü olur. Onun da etkisi vardır ama hızlanmak istiyorsanız ne kadar yüksek devirde vites atarsanız o kadar iyi. Seri hızlanmak istiyorsanız aracın vitesini bitireceksiniz gittiği kadar.

Herkese teşekkür ederim hafta sonu arabayı alabilirsem 5-5.5 bin devir yapmayı deneyeceğim
Eğer motorun başına bir iş gelirse masrafı ortaklaşa ödüyoruz

Galiba babamın aklında 90 HP diye kalmış.
Babanın aklında ruhsattaki Kw değeri HP/PS olarak kalmış. 1.6 litre olan benzinli motor direkt atmosferik 124 beygir. Dizel 90 beygirlik motor 1.4 litre.

Herkese teşekkür ederim hafta sonu arabayı alabilirsem 5-5.5 bin devir yapmayı deneyeceğim
Zaten araba 157 Nm tork değerini de 5000+ devirde ancak veriyor. Atmosferik motorun kötü yanlarından biri işte, hem tork düşük hem gereken devir çok yüksek. Sonra 1200 kiloluk sedan araba karmada nasıl 9 litreden fazla litre yakıyor... 1.8 tonluk 1.6 turbo benzinli 2022 Sportage'ın ortalaması karmada 7.3 litre bende şu anda.

Araç 100km de 10lt yakıyor şu an daha demin babama sordum kW ile HP'yi karıştırmamış. Ruhsatta bizim arabanın motor gücünü 60kW olarak hatırlıyormuş. Bu arada yardımcı olduğunuz için ve konuya cevap veren herkese teşekkür ederim.

Hocam arabanız yağ yakıyor demişsiniz. Aracınız atmosferik benzinli ve LPG'li gibi duruyor. Tavsiyem 4K devirin üzerine çok çıkmamanız. Yağ yaktığı için performanstan yana düşüş hissetmezsiniz büyük ihtimalle ama o devirlerde çok daha fazla yağ yakacağı için ve silindir içeride daha hızlı git gel yaptığı için daha çok yağlama ihtiyacına duyacaktır. Bu da daha hızlı yağ eksiltme ve Allah korusun yatak sarmaya kadar yolu var demektir.

Aracın yağını suyunu düzenli kontrol edip, eklediğiniz sürece 4K civarı tempolu kullanmanızdan yana sorun olmaz. Ama 5 - 5.5K civarını yağlama silindirin ihtiyacı olan yağı yakacağı ve silindiri yağlayamayacağı için tavsiye etmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…