Yüksek devirde kullanmak

Çok teşekkür ederim hocam cevap verdiğiniz için. Peki şunu sormak istiyorum 5-5k ya çok nadiren arada bir çıksam kumar oynamış gibi olur muyum? Yoksa düzenli kullanırsam mı sıkıntı yaşarım? Bir yandan hiç riske girmek istemiyorum bir yandan da arabanın gücünü görmek istiyorum. Ama tabii ki gücünü göreceğim diye de kumar oynamam. Boşuna masraf çıkarıp yük olmak istemem.

O arabada görülecek bir güç yok, bir şey kaybetmiyorsun merak etme.

Güçten kastım arabanın sınırlarını zorlamak istiyorum görebileceğim Max hızı görmek istiyorum. Bende isterdim güçlü bir araba ama yapacak bir şey yok Artık ileride kendi arabam olursa çekinmeden kullanırım

Düzenli kullanırsan sıkıntı yaşarsın hocam. Ama arada illaki çıkacaksın tabii ki, 3-5 Sn'lik şeyler sorun yaratmaz.

Düzenli kullanacak kadar öyle yollara işim düşmüyor hem de yüksek devirde düzenli kullanmayı bir yerlerim yemiyor hocam konudan bağımsız basit bir soru sormak istiyorum. Kısa mesafede (1-2km) 2001 model 2.0 motor 130HP otomatik vectra mı alır yoksa bizim corolla mı? Uzun mesafede vectranın alacağını biliyorum ama kısa mesafede vectra otomatik olduğundan dolayı hangisinin alacağını tam kestiremiyorum. Konuya cevap verip yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim iyi akşamlar.

Motorun atmosferik yani motor yapısı gereği zaten yüksek devir çevirmek ister performans için. Hatta sana şöyle söyleyeyim, vuruntu yapacak kadar düşük devirde kullanırsan bu tür motorları, yüksek devir çevirmekten daha çok zarar verirsin motora.

LPG yoksa, motorun bakımı tam ise (seninkinin değil) ve sürekli yüksek devir çevirmiyorsan büyük bir sorun olmaz ancak yağ eksilten bir motorun varsa sürekli yüksek devirde kullanmak daha fazla yağ eksiltir ve en sonunda daha büyük sorunlar açar başına.

Arada bir motoru ısıttıktan sonra yüksek devir çevirebilirsin 5000'i aşmamak şartıyla kanaatimce ancak yine de o motoru çok zorlama. Yağ olayı mühim bir konu, motoru eline almak istemezsin. Bir diğer konu da mekanik parçayı zorladıkça daha çok aşınır, ideal seviyeden ne kadar uzaklaşırsan o kadar yersin ömürden.

O yüksek devir aralığını da düz yoldan çok atmosferik motorun bayıldığı yerlerde kullanman senin için daha verimli olur

Çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. 30dk önce yeni bir bilgi öğrendim motorun yağ yakmasının üç sebebi varmış. Bizimkisi en kötü olan senaryo. Araç trafikte dururken ya da kullanırken sürekli yağ yakıyor arkadan mavi-beyaz duman attığını görüyorum. Fazla yağ yakmaması için ise kalın yağ kullanıyorlarmış genelde ve bu motorun diğer parçalarına da zamanla zarar verip kayış gibi bir şeyin kopmasına (ismini hatırlamıyorum tam olarak) dahi sebep olabiliyormuş. Kayış kopunca da başka parçalara çarpıp motoru çöp edebiliyormuş. Babama kalın mı ince mi kullanıyoruz diye sorunca maalesef kalın kullandığımızı söyledi. Açıklamama rağmen tabii ki de pek de umurunda olmadı zaten şu 6 ayda arabaya babamdan çok daha fazla önem vermeye başladım. Normalde arabaları severdim ama ehliyeti aldıktan sonra daha sever oldum. Sürekli teknik şeyler izliyorum. Motorda, şanzımanda olabilecek sorunları izliyorum. Babam o kadar da meraklısı değil. Bin geç modunda daha çok. Arabanın temizliğini dahil her şeyini ben yapmaya başladım. Ehliyet almadan önce araba benzinliğe götürülüp de hiç yıkanmadı desem yeridir. Araba siyah olduğundan dolayı sürekli çamur içindeydi. Neyse fazla hikaye anlatmaya başladım. Aklımda soru işareti kalmadı yardımcı olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Eğer aklıma takılan bir şey olursa yine görüşürüz

mavi-beyaz duman
Piston ve yağ segmanlarına bakılması gerekiyor o motorun. Kalın yağ, ince yağ meselesi de öyle aman aman fark ettirmez çünkü sizdeki sorun yağ tipinden ziyade aşınan/eskiyen parçalarda.

Piston ve yağ segmanlarına bakılması gerekiyor o motorun. Kalın yağ, ince yağ meselesi de öyle aman aman fark ettirmez çünkü sizdeki sorun yağ tipinden ziyade aşınan/eskiyen parçalarda.

Evet dün anlatan adamların videosunu izledim bizimkinin neden yağ yaktığını buldum. Dediğiniz gibiymiş. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…