Yüksek devirde kullanmak

1.6 corollalar da dizel seçeneği yok 1.4-D4 motorları dizel oluyor
Dizel arabanın beygiri benzinli arabaya göre daha az ama torku benzinliye göre fazla oluyor (iki aracıda TSI TDI olarak ele aldım)

2009 bir araba özellikle corolla atmosferik mi güldür me beni sen hayatında atmosferik araba kullandın mı?

1.4-D4 motorlarda sadece Turbo var o modellerde yanlış bilgi vermeyin.

Hocam atmosferik arabalarda fazla devir çevirmek gerekiyor torkunu yüksek devirlerde verebildiği için
Araç benzinde iken kesiciye sokulmadığı sürece 6.000 RPM yapılabilir diye düşünüyorum.
LPG de ise çok fazla devir yapmamak lazım motor ısındığı için.

Son düzenleme:
1.6 Corolla'larda dizel seçeneği yok 1.4-D4 motorları dizel oluyor
Konuyu doğru düzgün okuyun da öyle cevap verin. Ben de biliyorum zaten 1.6 dizel Corolla olmadığını, konuda açıklamamı da yaptım.
Dizel arabanın beygiri benzinli arabaya göre daha az ama torku benzinliye göre fazla oluyor.
Bu da gereksiz, saçma bir genelleme.

Konuyu doğru düzgün okuyun da öyle cevap verin. Ben de biliyorum zaten 1.6 dizel corolla olmadığını, konuda açıklamamı da yaptım.

Bu da gereksiz, saçma bir genelleme.

Konuyu baştan okudum sonlarını okumadım bilgi kirliliği olduğu için.
Açıklamanızı görmedim ona göre yorum yaptım.
Yaptığım genellemem kağıt üstünde doğrudur kıyasladığım iki aracıda Turbo'lu olarak ele aldığımı söyledim.

Benzinli araç yüksek devirlerde canlı kalır. Atmosferik ise.

Aynı aracın 2010 modeli bende var. 1.6 124 Beygir atmosferik. Normalde yüksek devire çıkmanda sorun yok ama motorda sıkıntı varsa daha erken bozulmasına neden olabilir.

Geçen arabayı aldım 6K devirde kullandım benzinlide. Tatmin edecek şekilde hızlanıyor bayağı keyifliydi sürmesi. Şansıma her gün gidip geldiğim yolda şu ana kadar bir kere bile köpeğe rastlamadım. O gün yola köpek atladı. Allah'tan önümde ki diğer arabanın önüne atladı. O fren yapınca bende fren yaptım. Köpek yüzünden 5. vitese geçemedim, maceram orada bitti 4. viteste 140-150 gibi bir hızla gidiyordum yanlış hatırlamıyorsam.

Şehir içi ise o kadar hız yapmamaya gayret göster sen yine. Hız yapacaksan bunun yeri ya otobandır (hız limiti dahilinde tabii ki) ya da en doğru lokasyonu pist.

(Dipnot: Arada küçük kaçamakları hepimiz yapıyoruz tabii ki)

Şehir içi denilemez. Şehir merkezinden uzak binaların olmadığı dümdüz bir yol. Sadece bir tane keskin olmayan viraj var. Zaten viraja gelene kadar çok rahat arabanın göreceği son hızı görebiliyorum.

Şehir içi denilemez. Şehir merkezinden uzak binaların olmadığı dümdüz bir yol. Sadece bir tane keskin olmayan viraj var. Zaten viraja gelene kadar çok rahat arabanın göreceği son hızı görebiliyorum.
4000-5000 devirde sürekli veya uzun süreli kullanım sübapları, sübap lastiklarini eritir, eskitir. Motor yağ yakıyorsa geçmiş olsun şimdiden. Araba kaç binde gözükmüyor ama hiç gerek yok böyle maceralara 2012 2013 model araçlarda.

Araç 2009 model 180bin km de. Hız yapmamam gerek biliyorum fakat hızı sevdiğimden dolayı engel olamıyorum ister istemez basıyorum. Ama bir yandan da araba yağ yaktığı için motorda bir sıkıntı olduğu için kendime engel olmaya çalışıyorum. Genelde haftada bir yada iki kere sadece 1-2 dakika 4-4.5k devir kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…