Uzun zamandır bilgisayarımda ara ara yanıt vermiyor hatası alıyordum. Genellikle browserlarda (Chrome, Firefox, Opera, Edge) bu hatayı alıyordum. Hatanın internetle alakası olduğunu düşünüyordum. Çünkü oyun oynarken herhangi bir sorun yaşamıyordum (oyunlar farklı sürücüye yüklü olduğu için sorun yaşamıyormuşum). Hatta bununla ilgili bir konu bile açmıştım.
Windows güncellerken yaptığını düşünmeye başladım, güncellemeleri kapattım ama sorun devam etti. Sadece Browserlarda değil işletim sisteminin kurulu olduğu diskteki her hangi bir işlemimde ara ara yanıt vermiyor problemini yaşamaya başladım. Görev yöneticisinden baktığımda ise "yanıt vermiyor" hatası aldığımda yani bilgisayar takıldığında (mouse imleci takılmıyor) disk kullanımının %100'e dayandığını gördüm. Windows 10 ile bu sorunu daha önce yaşayanlar olduğu için deneme amaçlı Windows 7 kurdum ama maalesef aynısını Windows 7 dede yapmaya başladı.
Windows güncellerken yaptığını düşünmeye başladım, güncellemeleri kapattım ama sorun devam etti. Sadece Browserlarda değil işletim sisteminin kurulu olduğu diskteki her hangi bir işlemimde ara ara yanıt vermiyor problemini yaşamaya başladım. Görev yöneticisinden baktığımda ise "yanıt vermiyor" hatası aldığımda yani bilgisayar takıldığında (mouse imleci takılmıyor) disk kullanımının %100'e dayandığını gördüm. Windows 10 ile bu sorunu daha önce yaşayanlar olduğu için deneme amaçlı Windows 7 kurdum ama maalesef aynısını Windows 7 dede yapmaya başladı.
- 3 defa Windows 10 ile temiz kurulum yaptım birkaç gün düzgün çalışıyor daha sonra takılmalar başlıyor.
- Windows 7 kurdum ondada bir kaç gün normal çalıştı sonra yine aynı şekilde takılmalar başladı.
- Oyunlarımı diğer sürücülere kurduğum için oyun oynarken takılma yaşamıyorum lakin internette gezinirken, görev yöneticisindeyken, IDM ile indirme yaparken yani C sürücüsü ile ilgili işlem yaparken bu takılma sorununu yaşıyorum.
- Bilgisayar takılıyor derken mouse felan çalışıyor, 30-40 saniye takılıyor sonra devam ediyor
- İşletim sistemim 120 GB'lık SSD'ye kurulu (HDTune bilgileri aşağıda sunulmuştur)
- Eğer SSD'm arızalıysa yenisini almayı düşünüyorum lakin sorun başka bir yerde ise boş yere SSD almak istemiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: