Yüksek fan kullanımı zarar verir mi?

Şimdi ben anlamadım GPU veya CPU fark etmez ısındıran %lik çalışması mı, onu besleyen işlemci mi, yoksa çektiği elektrik mi?
Çektiği elektriğin etkisi tabi ki büyük. Ama temel mantık şöyle, örneğin ekran kartının %70'ini kullanman gereken yerde max %40'ını kullanabiliyorsan bu ekran kartının yorulacağı anlamına geliyor. Buda sıcaklığının artması demektir. Burada işlemci devreye girer. Ekran kartını besleyen güçlü bir işlemci ekran kartından alacağın verimi arttırır ve daha az yorar. Yorulmayan şeyin sıcaklığı stabil olur. Şöyle düşün bir arabayı 2. viteste sürekli olarak 5 bin devirde kullanmak gibi.

Ekran kartı neden yorulsun hocam, tam tersi yüke binmediği için daha serin çalışması gerekmez mi? Sonuçta burada darboğaza sebep olan ekran kartı değil, işlemci.

Tek bir kelime daha etme yoksa inanırım

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    44 KB · Görüntüleme: 36
Vallahi arkadaşlar tam kafayı yemeliksiniz. son kez söylüyorum ekran kartını besleyen şey işlemcidir. İşlemciniz ne kadar kötüyse ekran kartınıdan aldığınız verim o kadar azalır, ekran kartı tam verimde çalışamadığı için yorulur ve ısınır. Burada arkadaş bu işlemciyle, ekran kartının %100 çalıştığını idda ediyor bende bunun mümkün olmadığını söylüyorum. O işlemciyle o ekran kartı yük altındayken normalden fazla ı-sı-nır.

Daha dandik işlemci ile ekran kartı daha az çalışacağından daha az ısınır. Bu görsel ile tezini çürütmüş oluyorum.

Patlattım bir kahkaha . Yani insan bazen ne diyeceğini bilemiyor. Sizden tek ricam lütfen bilmediğiniz konularda fikir beyan edip insanların da kafasını karıştırmayın.

Daha dandik işlemci ile ekran kartı daha az çalışacağından daha az ısınır. Bu görsel ile tezini çürütmüş oluyorum. Eki Görüntüle 1829857
1635 MHz vs 2070 MHz? Anlıyorum hocam sağ tarafa 1635 MHz ver aynı fps ile daha düşük sıcaklık alırsın

Patlattım bir kahkaha . Yani insan bazen ne diyeceğini bilemiyor. Sizden tek ricam lütfen bilmediğiniz konularda fikir beyan edip insanların da kafasını karıştırmayın.
Güzel kardeşim benim RX580 ile geçen seneye kadar r5 1600 kullanıyordum aynı rpm değerlerinde aynı oyunda 80 derece olan ekran kartı şuan r7 5800x3d ile aynı rpm değerlerinde 55 derece. Bilmediğim konu değil bizzat yaşadığım bir konu.

1635 MHz vs 2070 MHz? Anlıyorum hocam sağ tarafa 1635 MHz ver aynı fps ile daha düşük sıcaklık alırsın
Benden bu kadar daha açıklama yapmayacağım.

Millet boşuna işlemci alıyor, dediğin gibi tak i7 1. nesil ekran kartını 2070 Mhz yapınca aynı fps alırsın zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…