Eğer monitörünüzün desteklediği Hz değerinden daha yüksek FPS alıyorsanız ekran yırtılması dediğimiz durumu yaşarsınız. Bu gördüğünüz oyun ekranının akıcı olmamasına sebep olur. Bunu engellemek içinse dikey eşitleme veya G-Sync gibi teknolojiler kullanılır. Bu teknolojilerin FPS değerini sizin monitör tazeleme oranına eşitlediği için düşen FPS'i görmeniz mümkün değildir.dediğim gibi dikey eşitlemede çözülüyor fakat fps düşüyor
yani her oyunda dikey eşitleme açmalımıyım mesela oyunda 50 fps alıyorum monitörüm 165 hz ne yapmalıyımFPS düşmüyor tam aksine bu daha akıcı yapıyor. Zaten 300 FPS alıyorsun, 165'e sabitleyerek oyunu daha akıcı yapıyorsun.
4060Ekran kartınız nedir?
yani her oyunda dikey eşitleme açmalımıyım mesela oyunda 50 fps alıyorum monitörüm 165 hz ne yapmalıyımEğer monitörünüzün desteklediği Hz değerinden daha yüksek FPS alıyorsanız ekran yırtılması dediğimiz durumu yaşarsınız. Bu gördüğünüz oyun ekranının akıcı olmamasına sebep olur. Bunu engellemek içinse dikey eşitleme veya G-Sync gibi teknolojiler kullanılır. Bu teknolojilerin FPS değerini sizin monitör tazeleme oranına eşitlediği için düşen FPS'i görmeniz mümkün değildir.
Hayır dikey eşitlemeyi genelde FPS'in yüksek ise Monitörün hz değeriyle sabitliyorsun bu şekilde daha akıcı yapıyorsun. 50 FPS alıyorsan 50 FPS'ye sabitleyebilirsin.yani her oyunda dikey eşitleme açmalımıyım mesela oyunda 50 fps alıyorum monitörüm 165 hz ne yapmalıyım
çözümledim iyi akşamlarHayır dikey eşitlemeyi genelde FPS'in yüksek ise Monitörün hz değeriyle sabitliyorsun bu şekilde daha akıcı yapıyorsun. 50 FPS alıyorsan 50 FPS'ye sabitleyebilirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.