CS2 450 FPS fakat akıcı değil

Merhaba. Sistemim fena değil. Ryzen7 5700 X3D işlemci var 3060 Ti ekran kartı. Monitörüm de 280 Hz. En düşük 390 filan FPS alıyorum. Ama oyunu akıcı hissetmiyorum. Bilgisi olan var mi? Monitörüm Philips bh arada 24.5 inc 280 Hz olan
CS2 de ayarlara girip gelişmiş görüntü ayarlarından dikey eşitleme yi açmayı deneyebilirsin. Fps'ini monitörünün Hz'ine sınırlar yani muhtemelen 280 FPS civarı alırsın ama ekrandaki kırılmalar azalır.
Eğer hala akıcı hissetmiyorsan problem ekrandaki dikey görüntü kırılmaları değildir, başka bir çözüm araman gerekir.
Ben her oyunu bu özelliği açık oynuyorum. Çok daha akıcı hissettiriyor

Hocam selamlar bir sorum olacak 3060 Ti full ayarlarda mı 390 FPS civarı alıyorsunuz 4070 i5 13400F sahibiyim 300 zor görüyorum yüksek ayarlardada düşüktede.
Selamlar cs2 işlemci önbelleği isteyen bir oyun. 350 üstü stabil fps alabilmek için Amd’nin 5800x3d, 7800x3d, 9800x3d gibi işlemcileri gerekiyor. Ya da intelin 14600k ve üstü işlemciler.

Merhaba. Sistemim fena değil. Ryzen7 5700 X3D işlemci var 3060 Ti ekran kartı. Monitörüm de 280 Hz. En düşük 390 filan FPS alıyorum. Ama oyunu akıcı hissetmiyorum. Bilgisi olan var mi? Monitörüm Philips bh arada 24.5 inc 280 Hz olan.
Hocam bunun temel sebebi G-SYNC veya VSYNC ile ilgili, Nvidia'nın G-SYNC demosunu indirin ve aktif olup olmadığını deneyin, monitör ayarlarından da kapalı olabilir, günümüzde satılan her monitör neredeyse destekliyor, büyük ihtimalle sizin monitörüzde de vardır ona bir bakın, eğer o açıksa ve durum böyle ise, CS'nin ayarlar bölümünde G-SYNC yazının yanında küçük bir bir yazı ile aktif olup olmadığı yazar, eğer monitör ayarlarında açık oyun içinde kapalı gösteriyorsa, oyunu bir pencereli moda alın kapatıp açın, açıldıktan sonra "tam ekran" moduna alın, eğer bunun üzerine de aktif gözükmüyorsa, oyunun başlangıç seçeneklerine G-SYNC'i aktif etmek için kod var, onu girin aktif olacaktır. Eğer bütün bunların üstüne veya zaten G-SYNC açık yine de görüntü akıcı değilse, NVİDİA uygulaması üzerinden veya, NVİDİA denetim masasından, dikey senkronizasyon(dikey yenileme) ayarını hızlı moda getirin ve oyun içinden VSYNC'i kapatın. Normal VSYNC'i açarsanız oyununuz akıcılaşır fakat biraz gecikme hissedebilirsiniz, o yüzden VSYNC modunu "hızlı" yani ekran kartı ve işlemci yine üretebildiği kadar kare üretir, fakat ekrana verilen kare sınırlanır bu şekilde gecikme yaşamadan akıcılık elde edersiniz. Bütün bunların üzerine düzelmezse, monitörünüzün ayarlarından monitörün eco modunda (güç tasarrufu modunda) olmadığından emin olun veya monitörünüzün güç kablosunu bi çıkarıp geri takın, ekran kartı sürücünüzü bir önceki sürüme de döndürüp deneyebilirsiniz, HDMİ girişini değiştirmeyi de deneyebilirsiniz, ekran kartınım 2. girişine veya monitörün 2. girişine takıp deneyin. Bu adımlardan birinde illa ki düzelicektir, başka pek bişe sebep olmaz çünkü bu duruma.

rivatuner indirip oyunun exe dosyasını oraya kaydettikten sonra sağ taraftaki fps limiter kutucuğuna max monitör yenileme hızını yazın. Daha akıcı olacaktır oyun içinde vsync açmaktan ziyade.

CS2 beni ayni problemden dolayi kanser etti
4:3 1280x960 da oynuyorsan akici degil oyun 16:9 da 4:3 de ise yuksek cozunurlukte akicilik sagliyor bir de oyun ozelliklerinde Steam kismindaki dosyada tam ekran iylestirmesi sekmesini secmen lazım başlatma seceneklerinde islemci -theadrs kac cekirdekse onu yazman lazim ki birazcik akici olsun ben dikey etkinlestirme acik kullanıyorum 360 Hz sabit o biraz daha akici aka obur turlu cok berbat lag VSR resmen 100 bin TL bilgisayarda CS2'den zevk alamiyorsun

Aga ne yaptın? Tamamen aynı sorunu yaşıyoruz, bir sürü yöntem denedim hiç akıcı olmadı. Çözüm bulabildin mi? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar cs2 işlemci önbelleği isteyen bir oyun. 350 üstü stabil fps alabilmek için Amd’nin 5800x3d, 7800x3d, 9800x3d gibi işlemcileri gerekiyor. Ya da intelin 14600k ve üstü işlemciler.
14700hx,biostan hyperthreading kapalı.

Dosya Ekleri

• IMG_20250205_150416_966.jpg
    IMG_20250205_150416_966.jpg
    285,9 KB · Görüntüleme: 247

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı