Yüksek gerilim yüzünden bilgisayar ve ekipmanlar yandı

383505

Hectopat
Gece yüksek gerilim oldu evdeki çoğu elektronik aletler bozuldu bilgisayar, klavye, mouse dahil. Şikayet ettiğimizde sorunun onlardan kaynaklı olmadığını söylediler. Bu bilgisayarı uzun emekler sayesinde almıştım durumum olmadığı için bilgisayardaki ekran kartını satıp anakarttan görüntü alıyordum. Ama bunu da elimden aldılar yüksek gerilim yüzünden bilgisayar yandı ne yapacağımı bilmiyorum.

Aynı şey başıma geldi ve şunu öğrendim elektrik sağlayan şirkete 10 işgünü içinde başvurursan sana tazminat ödemesi yapıyor.

Geçmiş olsun hocam PSU markası neydi? Yargılamak için sormuyorum böyle durumlarda kaliteli-kalitesiz PSU hiç fark etmiyor galiba ondan dolayı merak ettim.
Fark ediyor, aslında eşyaları bozan şey yüksek voltaj değil düşük voltaj ama genelde yanlış biliniyor.

Buna benzer bir olayda 5 ay kadar once biz de oldu uykudan kalkmistim elektrik surekli gelip gidiyordu sarteli indirdim ama biraz gec kalmisim buzdolabı ve kombi yanmisti digerlerini kurtardım ardindan tedasi aradim durumu anlattim, bana dedilerki cihazlari yaptirip faturayi bize ulastirin gerekli odemeyi yapariz, sizde ayni yolu izledinizmi durumu nasıl anlattiniz bilmiyorum ama yapmak zorundalar çünkü kendileri ile alakli bir durum kullanici hatasi değil trafo ile alakli, once tuketici hakem heyetine gidin durumu belgelerle izah edin geregi yapilir orada da olmasa tuketici mahkemesine basvurun bu da bayağı uzun bir surec olur...cunku Türkiye'de adalet geç gelir...

Kombi nasıl yandı ki? Onlarda özel sigorta olması gerekiyor benim bildiğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…