Yüksek hızda araba kullanmak

Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
705
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Araba sürme konusunda tecrübeli abilerime bir sorum var. Tabii ki en güzeli yüksek hızlara çıkmamak ancak çıktığımız durumlarda nelere dikkat etmeliyiz? Şunun gibi şeyleri diyorum: "yüksek hızda frene aniden basma parça parça bas takla atarsın." Bunu kafamdan uydurdum bu arada. Böyle bir şey var mı bilmiyorum.
Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hava koşullarına dikkat edilmeli, asfalt kalitesine ve gidişatına dikkat edilmeli, kendi şeridimiz dışında diğer şeritlere çok daha fazla dikkat edilmeli başka bir sürücünün hatası yüksek hızdayken sizi savunmasız bırakacaktır.
Bunun dışında evet, arabanızda abs yok ise ani frenlerde lastikler kilitlenip kaymaya başlayacaktır diye biliyorum. Yine yukarıda belirttiğim hava koşulu ve asfalt durumuna göre tehlike oluşturur.

Otobanda hız yaparken dikkat edilmesi gerekenler deyince benim aklıma ilk gelenler bunlar.
Şehir içi yüksek hızlarda dikkat edilecek bir durum yok, tamamen risk. Kesinlikle kaçınmak lazım.

Edit: Bunlara dikkat edilirse yüksek hızlara çıkmak risksizdir gibi bir anlam oluşmaz umarım. Risk her zaman vardır ve hız ile doğru orantıda artar.
Geç geldi desinler, gelemedi demesinler.
Kazasız belasız sürüşler herkese.
 

Zor durumda kalırsan ani bas ama diğer durumlarda parça parça bas bir de yeni başladıysan 60,70,80 ile sür alışınca 140'a kadar falan arttırırsın işte bir şey daha o ani basınca taklar atar şu şekilde atar sanayi de adam ön balataları fazla sıkıp arkayı hafif bırakmışsa öyle bir şey olur ama kimse öyle bir salaklık yapmayacağı için sorun olmaz ama sen dikkatli sür bende bu arada 2 yıl oldu başlayalı ani basarsan aniden durursun birazda sallanırsın yani.
 
Tabii ki, zaten şehir içinde yüksek hız aklımdan bile geçmedi açıkçası. Otobanlar ve bazı şehirlerarası yollar için düşündüm.
Yüksek hızda iki elle direksiyonu sıkarak tutman lazım ki direksiyonla çok küçük küçük oynayabilesin.
Ellerinizi saat 9 ve 3 yönünde olacak şekilde koyun diyorlar, bahsettiğiniz sebepten.
 
Çok güzel açıklamışsınız hocam.
 
Ha bu arada 2016 yılında ehliyeti aldığım ilk günden 13.000km'deki arabamızı hurdaya çevirmem tecrübesine dayanarak söylüyorum bunu.
 

Bizim orada otoban yapılıyor yeni. Sadece orada trafiğe kapalı alanda hız yapıyorum trafikte 110KM'yi falan geçmişliğim yoktur hiç neredeyse.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…