Yüksek oyun ve render performansı için i7 işlemci önerisi

XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Herkese selam, başlıkta da belirttiğim gibi hem oyunda hem render alırken Core i7'nin en yüksek performans alacağım işlemcisi hangisidir? Teşekkürler...

i7-13700K iş görür, daha iyisi i9-13900K ama o kadarına gerek yok çok profesyonel işlemler yapılmayacaksa.
Yani yayıncı olarak ben kullanacağım hocam. Hem oyun oynayacağım hem de video editleri ve renderlar hızlı tamamlansın istiyorum. Önerdiğiniz hangi işlemci bu dediklerime daha uygundur?

Yani yayıncı olarak ben kullanacağım hocam. Hem oyun oynayacağım hem de video editleri ve renderlar hızlı tamamlansın istiyorum. Önerdiğiniz hangi işlemci bu dediklerime daha uygundur?

13700K iyidir hocam, çok güçlü bir işlemci, uzun yıllar kullanırsın, DDR5 anakart ve 5600 MHz RAM'ler alırsın.

13700K iyidir hocam, çok güçlü bir işlemci, uzun yıllar kullanırsın, DDR5 anakart ve 5600 MHz RAM'ler alırsın.
Konu hakkında bana yardımcı olduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim hocam. Bu arada DDR5, GDDR6 mıdır? Bazı kişiler bana aynı olduğunu yazmıştı fakat sizin açınızdan bu ne kadar doğrudur?

Konu hakkında bana yardımcı olduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim hocam. Bu arada DDR5, GDDR6 mıdır? Bazı kişiler bana aynı olduğunu yazmıştı fakat sizin açınızdan bu ne kadar doğrudur?

DDR5 sistem belleği türü. GDDR6, GDDR5 ise ekran kartlarında kullanılan bellek türü, şu an DDR6 RAM ve destekli anakart yok piyasada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı