Yüksek performans ayarı bilgisayarı yavaşlatır mı?

EnderGamingYT

Decapat
Merhabalar. Ben Windows 10 ayarlarda görüntü ayarlarından grafik ayarlarında Among Us, Minecraft, Steam gibi uygulamaları ve oyunları yüksek performans yaptım. Bazılarını ise Skype, Microsoft sotre ve telefonunuz gibi uygulamaları güç tasarruflu yaptım.

Bilgisayarım bunları kaldırabilir mi güç tasarrufu sadece laptoplar için mi geçerli?
Son olarak bazı oyunları ekleyemiyorum ve eklediğimde bilgisayarı yeniden başlatınca mı aktif oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü kullanıyorsanız performansı seçin. Güç tasarrufu yapmanız oyunlarda ki FPS'i düşürür. Güç tasarrufu sadece elektrik kullanımını azaltır. Yüksek performansa almalısınız ki bilgisayarınızın tam güçte çalışsın.

O ayar öyle çalışmıyor. X uygulamasını Yüksek Performans olarak seçtiysen o uygulamayı çalıştırırken bilgisayar ekran kartını kullanır. Ama Güç Tasarrufunu seçersen işlemcinin düşük güçlü GPU'sunu kullanır. (İsmi farklı olabilir onun.) Bilgisayarı yavaşlatmayla bir ilgisi yok yani.

Yüksek FPS aldığım oyunlarda dengeli mod bile FPS dalgalanmalarına sebep oluyor. Yüksek performans moduna almanızı tavsiye ederim. Nvidia ekran kartına sahipseniz Nvidia kontrol panelinden 3D ayarlar, oradan da güç yönetimi modunda maksimum performansı seçip uygulaya basınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı