Yüksek performans güç modu bilgisayara zarar verir mi?

• Konuyu başlatan Leca
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.276

Leca

Hectopat
Merhaba. Ben laptop kullanıcısıyım güç modu ayarında yüksek performans adında bir ayar var. Bu ayarı çalıştırırsam bataryanın ömrünü erken bitirir mi veya bilgisayara herhangi bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben laptop kullanıcısıyım güç modu ayarında yüksek performans adında bir ayar var. Bu ayarı çalıştırırsam bataryanın ömrünü erken bitirir mi veya bilgisayara herhangi bir zararı olur mu?

İşlemci sürekli yüksek güçte çalışacağından güç tüketimi arttar. Dengeli mod daha iyi yerine göre işlemci hizıni ayarlıyor.

Zarar verecek olsa neden öyle bir seçenek olsun. Laptop pili erken biter, bu kadar.

Ayrıca yüksek güç gerektiren bir iş yaptığınızda, şarjda kullanın. Yeni laptopların çoğu şarja takıldığında, bataryanın kullanılmasını engelliyor. Ya da bataryayı daha az kullanıyor. Bu da batarya ömrünü uzatabiliyor.

Vermez kesinlikle. Laptopun eski veya düşük bir markaysa yavaşlamalar hissedersin tavsiye etmem kesinlikle. Kendi laptopumda bile oyun için aldığım, dengeliye alınca bile yavaşlamaları hissediyorum.

Bataryanın ömrünü hızlı bitirebilir fakat zaten batarya zamanla ölecek 2-3 sene dayanıyorlar genelde ortalama bir kullanımda.

Bu modu kullanırken şarja takılı bir şekilde kullanın diğer türlü şarjını çok hızlı biter.

Zarar verecek olsa neden öyle bir seçenek olsun. Laptop pili erken biter, bu kadar.

Ayrıca yüksek güç gerektiren bir iş yaptığınızda, şarjda kullanın. Yeni laptopların çoğu şarja takıldığında, bataryanın kullanılmasını engelliyor. Ya da bataryayı daha az kullanıyor. Bu da batarya ömrünü uzatabiliyor.
Dostum zarar vermekten kastım bilgisayara daha fazla yük bindirip yoracağı için ısınma sorunu yaptığını duymuştum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı