Yüksek ping problemi

• Konuyu başlatan iGY 6
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 888
Makaleler
2
Yer
Miami, FL
Öncelikle herkese merhabalar, anlamadığım şekilde yaklaşık son 2-3 saattir yüksek ping problemiyle uğraşıyorum. İndirme hızı ve hat değerlerini kontrol ettiğimde bir problem olmadığı gözüküyor. Birkaç şey indirmeyi denediğimde yine herhangi bir problem gözükmüyor.

Bilgisayarımı daha yeni sıfırlamış olmama rağmen yine de virüs taramasından geçirdim, arkaplandaki açık uygulamalara bakıp, işime yaramayanları kapattım. Modemi yeniden başlattım. Windows'u güncelledim, ağ ayarlarını sıfırladım. Bu denediklerime rağmen herhangi bir sonuca ulaşamadım.

Ekte de görebildiğiniz üzere bağlantı hızında veya hat sinyalinde bir sorun yok gibi duruyor.

Bu problemi çözmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Son eklediğim resim telefonumdan yapmış olduğum hız testidir. Bağlantıyı kablolu olarak sağlıyorum.

Dosya Ekleri

• 8127685013.png
    8127685013.png
    7,8 KB · Görüntüleme: 76
  • 553221.png
    553221.png
    3 KB · Görüntüleme: 79
  • 8127772396.png
    8127772396.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Denedim çok kez sonuç yok.

Hayır, benden başka ağa bağlanan yok.
Anladım hocam. Ben de geçen ayın sonlarına doğru ara ara ping artışı yaşamaya başladım. Daha sonra ağa bağlı olan diğer cihazlar için QoS ayarladım. Telefonum İnternet'e bağlı, sadece ana ekrandayım neredeyse İnternet çökecek durumda.Bir şey indirmiyorum, izlemiyorum öyle boş boş duruyor telefon. @HomoDarwinus dostumuzun dediği gibi yoğunluk ile ilgili olabilir. Yada en basitinden ağa bağlı başka bir cihaz.

İnternet upload hızınız 4 MBPS ve siz testte 0.80 görmüşsünüz. Demek oluyor ki sizin internetiniz üzerinden yükleme yapılıyor ve pinginiz yukseliyor. Görev yöneticisinden ağ kullanımına baktınız mı ? Boşta internet kullanan yazılım var mı ?

İnternet bağlantınız kablosuz mu acaba ? Eğer kablosuz bağlanıyorsanız ve modeminizde 5Ghz bandı mevcut ise öyle deneyebilirsiniz*.

*5Ghz için modeme yakın mesafede olmanız gerekmektedir 2.4Ghz'den daha kısa kapsama alanı olacaktır.

telefondan hız testi yaptınız mı peki ?
Telefonumdan yaptığım hız testini de konuyu düzenleyerek ekledim.

İnternet upload hızınız 4 MBPS ve siz testte 0.80 görmüşsünüz. Demek oluyor ki sizin internetiniz üzerinden yükleme yapılıyor ve pinginiz yukseliyor. Görev yöneticisinden ağ kullanımına baktınız mı ? Boşta internet kullanan yazılım var mı ?
Bundan kaynakladığını sanmıyorum. Genelde upload hızım bu şekildedir. Bunu düzeltmek için internet sağlayıcımı arayıp durumu bildirmem gerekir. Genel olarak upload ile çok bir işim olmadığından 0.80 fazlasıyla yettiğinden herhangi problem yaşamıyordum. Yani upload hızım 4-5 saat önce 0.80e düşmedi, çok uzun bir süredir böyle. Evet, ping değerinde upload'un da önemi var ancak 0.80 yüksek ping yaratacak bir rakam gibi gelmiyor bana. Çünkü daha önce de söylediğim gibi uzun süredir zaten upload hızım bu şekilde.

Arkaplanda açık ve işe yaramaz uygulamaları kapatmıştım. Yine bakındım fakat bir sonuç yok. Aynı şekilde telefonumdan yaptığım hız testini de konuya ekledim. Ping değeri aynı.
İnternet bağlantınız kablosuz mu acaba ? Eğer kablosuz bağlanıyorsanız ve modeminizde 5Ghz bandı mevcut ise öyle deneyebilirsiniz*.

*5Ghz için modeme yakın mesafede olmanız gerekmektedir 2.4Ghz'den daha kısa kapsama alanı olacaktır.

Bağlantım kablolu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı