Yüksek stres ile nasıl başa çıkılabilir?

tugsat

Picopat
Daha fazla  
Bu aralar kötü geçiriyorum stresten uykularım kaçıyor. Önerileriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu aralar kötü geçiriyorum stresten uykularım kaçıyor. Önerileriniz var mı?

Yani son 2 haftadır çok ciddi bir depresyondayım. Okulunuz var yok fark etmez. Felsefeyle ilgilenin. Uyku düzeninizi değiştirin. Dinleri araştırın. Geceleri perdeleri açın, geçin karşısına camın araştırma yapın. Müzik dinleyin...

Yani son 2 haftadır çok ciddi bir depresyondayım. Okulunuz var yok fark etmez. Felsefeyle ilgilenin. Uyku düzeninizi değiştirin. Dinleri araştırın. Geceleri perdeleri açın, geçin karşısına camın araştırma yapın. Müzik dinleyin...
Allah yardımcınız olsun hocam. Umarım yakın zamanda iyileşirsiniz.

Allah yardımcınız olsun hocam. Umarım yakın zamanda iyileşirsiniz.

Çok teşekkür ederim, 14 yaşında bu duruma sokanlar düşünsün :/ ayrıca başkalarını hayatınızın merkezine koymayın. Anneniz babanız eşiniz çocuklarınız vs. ben bu hataya düştüm içinden çıkılmayacak bir durum. Yani çok zor. Sadece ve sadece kendinizi koyun ve başkalarına sakın ama sakın olması gerekenden fazla değer vermeyin.

Çok teşekkür ederim, 14 yaşında bu duruma sokanlar düşünsün :/ ayrıca başkalarını hayatınızın merkezine koymayın. Anneniz babanız eşiniz çocuklarınız vs. ben bu hataya düştüm içinden çıkılmayacak bir durum. Yani çok zor. Sadece ve sadece kendinizi koyun ve başkalarına sakın ama sakın olması gerekenden fazla değer vermeyin.
Hocam sizi bu duruma sokan nedir bu yaşta ağır depresyona girmeniz normal değil.

Hayatta bazı şeyleri değiştirebiliriz. Bazı şeyleri değiştiremeyiz. Değiştiremeyeceğiniz şeyleri olduğu gibi kabullenip, zihninizin içinde kenar köşede bir yere atın. Orda dursunlar, ancak ilgilenmeyin. Arada bir aklınıza illa ki gelirler, geldiğinde onlarla ilgilenmenin vakit ve enerji kaybı olduğunu hatırlayıp, odağınızı "değiştirebileceğiniz alanlara" yöneltin. Kişisel gelişim, psikoloji, ikna teknikleri, görgü kuralları, arkadaşımızın dediği gibi dinler ve felsefeler muazzam değerli alanlardır. Aslî sorumluluklarınız haricinde ilginizi ve alakanızı bunlar gibi şeylere verin. Sağlıklı beslenme, spor, açık havada yürüyüş gibi şeyleri de ihmâl etmeyin. Çevrenizde pozitif insanlar bulundurun veya pozitif olmasa da, sizinle birlikte pozitif olmaya gönüllü birilerini bulun. Bu gelişim sürecinde rehberlik veya yol arkadaşlığı büyük destektir. Sağlıcakla kalın dilerim.

Unutmadan:

Depresyon, bilhassa gençlik döneminde, hayatı yeni yeni tanıyorken zihnimizdeki değerleri ve kişiliğimizi oturtmaya çalışırken geçirdiğimiz bir dönemdir. Herkeste olmaz veya aynı derecede olmaz. Kişinin çevresine veya hayatı sorgulama gücüne göre şiddeti değişir.

Ve işte bunu "derin bir analiz" süreci olarak görürseniz, içinden sağlıkla ve çok kuvvetli şekilde tek başına çıkmanız mümkündür. Ancak, kısa sürede çıkamıyor veya ağır şekilde geçiriyorsanız, en kısa zamanda terapi almanızı tavsiye ederim. Nitekim, iyi bir terapist eşliğinde bu dönem olabilecek en kısa sürede ve hasarsız atlatılabilir ve bunun hayata kattığı değer, kolaylık, muhteşemdir. Demek istediğim, işler zorlaştığında tek başına idare etmeye kalkmayın. Bir uzmandan destek alarak sorunu en pratik yollardan çözün ve hayatın keyfine tekrar varın.

Not: Bu dönemde hayatın keyfi pek yok, biliyorum ama bu değiştirilemiyor ve zamanın zorluklarına dair yaşadığınız her şeyi sizle birlikte herkes yaşıyor. Ve işte buna karşılık olarak siz de içinizde bir güç geliştirmelisiniz. Hayat zor, evet ama sizler de zayıf potansiyelli kişiler değilsiniz, hiçbiriniz... Ufkunuzu her daim geniş tutun, şu anki halinizi değil, olabileceğiniz en güçlü halinizi düşünün ve kendinizi o halinize ulaşmaya adayın. Böylelikle, ihtiyaç duyduğunuz o güç size gelecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı