Deprasyon ile nasıl başa çıkılır?

Limosed

Kilopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba dostlarım. Son 10 senedir yaygın anksiyete bozukluğu ve trikotillomani hastasıyım. Geçtiğimiz 5 ayda da bipolar tehşisim koyuldu. Benim için şaşırtıcı bir durum değil çünkü babannem ve amcam da bipolar hastası. Genetik olarak yüksek risk taşıyan bir hastalık olduğu ve 10 senedir hali hazırda psikiyatrik hastalıklara mensup biri olarak bipolar hastası olabileceğim de her zaman aklımın köşesindeydi, ki doğru çıktı. Son dönemlerde hastalığımın etkisi dışında özel hayatımda da birkaç soRun üst üste gelmesiyle deprasyon ve değersizlik hissi yaşıyorum. Doktorumun önerdiklerini uygulamaya ne kadar çalışsam da çoğunlukla şu bilgis.ayarın başına geçip de klavye tuşlarına basmaya bile enerji bulamıyorum. Depresyonu hali hazırda sürekli deneyimliyor olsam da bu değersizlik hissini ilk kez bu kadar yoğun yaşıyorum. Bir köpeğin çalılığın arasına bıraktığı ve temizlik görevlisinin görse bile temizlemediği o köpek kakası kadar amaçsız ve değersiz hissediyorum. Bu son dönemde özel hayatımda yaşadığım sorunlar da aslında bana değersiz hissettiren asıl şey sanırım. Son 1 aydır gelişli gidişli bu şekildeyim. Aranızda yaşadıklarımı yaşamış kişiler vardır eminim ki. Sadece bekleyip dönemin bitişini görmem mi gerekiyor? En azından hafifletmek için neler tavsiye edebilirsiniz? Spor yap vesaire demeyin ltfn. Evet spor iyi gelir ancak spor yapabilecek gücü kendimde bulabilsem emin olun yapardım.

Umarım iyi olursun arkadaş. Benim de hiç arkadaşım yoktur, param yoktur, tipim yoktur, boy desen oda yoktur hatta bir amacım bile yoktur lakin kendimi enerjik hissediyorum hep.
Üzgün değilim yani ve dertli de hissetmiyorum kendimi.

Son düzenleme:
Umarım iyi olursun arkadaş. Benim de hiç arkadaşım yoktur, param yoktur, tipim yoktur, boy desen oda yoktur hatta bir amacım bile yoktur lakin kendimi enerjik hissediyorum hep.

Boş ver dost. Çok arkadaşım var tek dostum yok. Bu yüzden hayatta hiçbir şeye değmiyor, dışarıya çıktım yalnızım, eve giriyorum bunalıyorum duvarlar üstüme geliyor bir hiç uğruna yaşayıp ölmekmi mesele yoksa biz mi yanlış yaşıyoruz bu hayatı anlayamıyorum artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı