Merhaba arkadaşlar, tarife kullanımına bakarken fark ettim 40 GB upload var ben video falan yüklemiyorum, Online oyun ve film video izleniyor internetten, sebebini bilen var mı?
Eki Görüntüle 1409758
Bunun bu kadar yüksek boyutlarda olduğunu sanmıyorum. Doğrulamaları muhtemelen özetler üzerinden yaptıklarından neredeyse hiç upload yemiyor olmalı. Eğer yiyorsa dahi ben kendim deli gibi oyun indiren bir insanım, bende upload yüksek çıkmalıydı.Yaptığın indirmeler sırasında da bir miktar dosya doğrulama için upload yapılıyor ondan kaynaklı.
Evet ben modemi hiç kapatmıyoruz 7/24 açıkBir tek sen mi kullanıyorsun interneti?
Evet ama çok ufak boyutlu dosyalar.Bulut yedekleme kullanıyor musun?
Takip edeyim bir sonraki ayı da sonra değin gibi anormal şekilde devam ederse takibini yaparımYani discord'ta ve whatsapp'ta attığınız görsel ve videolar upload sayılır. Sunucu ile iletişimde olan online oyunlar da. Oyunlar ve internet gezinmeniz bahsetmeye değmeyecek seviyede upload kullansa da resimler ve videolar fark etmeden toplamı yüksek boyut olmuş olabilir. Açıkçası garip görünmüyor da demeyeceğim.
Ben oldukça fazla internet kullanan biri olarak kontrol ettim ki en yüksek sadece 27GB upload kullanmışım.
Bende durum şöyle;
Şubat: 27.64GB
Mart: 26.15GB
Nisan: 27.25
Şimdi hem uzun süreler internet kullanan hem de uzun süre oyun oynayan biri olarak 1 ayda maksimum 27GB yapabilmişim. Bu bilgiden yola çıkarak kendi kullanımın ve potansiyel kullanımlar üzerinden bir üstüne düşün. Whatsapptan birine göndermiş olabileceğin 500, 1.5 gb arası dosyalar da olabilir veya evde kullanan başkaları yapmış olabilir bunu.
Eğer bunlar kesin surette yok ve aşırı fazla internet kullanmıyorum dersen bilgisayarının internet trafiğini izleyip dışarı akış sağlayan işlemleri incelemek lazım.
Bunun bu kadar yüksek boyutlarda olduğunu sanmıyorum. Doğrulamaları muhtemelen özetler üzerinden yaptıklarından neredeyse hiç upload yemiyor olmalı. Eğer yiyorsa dahi ben kendim deli gibi oyun indiren bir insanım, bende upload yüksek çıkmalıydı.
Eki Görüntüle 1409799Eki Görüntüle 1409800
İllaki bir iletişim olduğundan upload yapılıyordur. Ben de tam olarak bu sebeple hiç upload yapmayan biri olarak ortalama değerleri göstermek için paylaştım kendi upload miktarımı. Arkadaşın harcadığı download'a kıyasla upload'ı yüksek.İndirmenize oranla ortalama 1/20 oranında yükleme de yapılır.
500GB indirmede ortalama 25GB upload demek.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.