Yüksekokul ve fakülte farkı nedir?

Yanlış bilgi: 4 yıllık yüksekokullar bulunmakta.
Yüksekokul ve fakülte farkı nedir? Ve hangisini seçmem daha iyi olur?

Hocam fakülte 4 yıllık yüksekokul ise 2 yıllık oluyor.

Yani bölümden bölüme göre değişiyor örneğin bilgisayar programcılığı 2 yıllık bir bölüm yani yüksekokul oluyor daha farklı bir şekilde eğitim alıyorsunuz.

Ama bu okuldan okula göre değişiyor örneğin benim kuzenim 2 yıllık bir bölüm kazandı okul bildiğiniz köy gibi bir yerde çıktı.

Ama 4 yıllık olsa fakültede oluyor yani gördüğümüz ana üniversitede.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam fakülte 4 yıllık yüksekokul ise 2 yıllık oluyor.

Yani bölümden bölüme göre değişiyor örneğin bilgisayar programcılığı 2 yıllık bir bölüm yani yüksekokul oluyor daha farklı bir şekilde eğitim alıyorsunuz

Ama bu okuldan okula göre değişiyor örneğin benim kuzenim 2 yıllık bir bölüm kazandı okul bildiğiniz köy gibi bir yerde çıktı

Ama 4 yıllık olsa fakültede oluyor yani gördüğümüz ana üniversitede.
Yanlış bilgi vermeyelim 4 yıllık bölüm olup da yüksekokulda okuyan üniversiteler var.
Sen meslek yüksekokulu ile yüksekokulu karıştırmışsın birisi 4 birisi 2 oluyor.

Normal fakülte ile yüksekokul arasındaki fark uygulama esaslı eğitimdir. Birisi daha akademik eğitimler ön plandadır birisinde daha uygulama esaslı sahada verilen eğitimler ön plandadır.

Meslek yüksekokulu ise 2 yıllık bölümlerin olduğu binalara denir.

Yanlış bilgi vermeyelim 4 yıllık bölüm olupda yüksekokulda okuyan üniversiteler var.

Normal fakülte ile yüksekokul arasındaki fark uygulama esaslı eğitimdir. Birisi daha akademik eğitimler ön plandadır birisinde daha uygulama esaslı sahada verilen eğitimler ön plandadır.

Haklısınız hocam kusura bakmayın dediğiniz kısımlara dikkat etmemişim evet dediğiniz gibi.

Yanlış bilgi vermeyelim 4 yıllık bölüm olup da yüksekokulda okuyan üniversiteler var.

Hocam bende Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri yazacağım ama yüksekokulda fakültede değil ne gibi dezavantajları var fakültede okumak daha mı iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı