Yükteki HDD'nin ses sorunu

Görkem Onfroy

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Hiçbir şey yapmazken herhangi bir ses yok. Bir işle uğraşınca ses oluyor bunun bilgisayarıma bir zararı var mıdır? Bir üretim hatası mı? Bad sector taraması yaptım bir şey çıkmadı. İkinci kez konu açmamın sebebi kullanıcıların benim konumla ilgilenmeyip başka sorunlar hakkında konuşmaları. Lütfen bilen birisi yardım etsin.
Hard Diskim WD 1 TB 7200 RPM. Ayrı olarak 240 GB Toshiba SSD kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey yapmazken herhangi bir ses yok. Bir işle uğraşınca ses oluyor bunun bilgisayarıma bir zararı var mıdır? Bir üretim hatası mı? Bad sector taraması yaptım bir şey çıkmadı. İkinci kez konu açmamın sebebi kullanıcıların benim konumla ilgilenmeyip başka sorunlar hakkında konuşmaları. Lütfen bilen birisi yardım etsin.
Hard Diskim WD 1 TB 7200 RPM. Ayrı olarak 240 GB Toshiba SSD kullanıyorum.
Evet. Mesela bende oyuna girince titreme sesi gibi bir ses geliyor.

Yeni aldıysan iade et. Bende 1TB WD Blue 7200RPM HDD (WD10EZEX) var. Ne yükte ne de boşta çıt dahi çıkmıyor.

Eğer kullandığın HDD WD10EZEX modeli ise iade edip, yenisini al. Bu HDD kronik bir ses problemine sahip değil. Muhtemelen şansına hatalı üretim denk geldi.

Eğer Black serisi falan ise biraz ses çıkarması normal. Şayet çok rahatsız ediciyse iade et ve benim kullandığım HDD'yi al. Ben de 2TB Seagate 7200RPM 256MB Cache HDD almıştım ve traktör gibi çalışıyordu. Geri iade edip, 500+500GB SSD aldım. Şu an 1TB SSD ve 1TB HDD yeterli oluyor.

Bazı HDD'ler maalesef sesli çalışıyor.

Yeni aldıysan iade et. Bende 1TB WD Blue 7200RPM HDD (WD10EZEX) var. Ne yükte ne de boşta çıt dahi çıkmıyor.

Eğer kullandığın HDD WD10EZEX modeli ise iade edip, yenisini al. Bu HDD kronik bir ses problemine sahip değil. Muhtemelen şansına hatalı üretim denk geldi.

Eğer Black serisi falan ise biraz ses çıkarması normal. Şayet çok rahatsız ediciyse iade et ve benim kullandığım HDD'yi al. Ben de 2TB Seagate 7200RPM 256MB Cache HDD almıştım ve traktör gibi çalışıyordu. Geri iade edip, 500+500GB SSD aldım. Şu an 1TB SSD ve 1TB HDD yeterli oluyor.

Evet. Seagate'ler sesli çalışıyor.

Ruhum duymuyor ses çıkardığını o kadar düşük öyle söyleyeyim. Dün kapağı açıp kulağımı dayayınca farkettim. Eğer bir sorun çıkarmayacaksa umrumda değil. Teşekkür Ederim.
Evet. Mesela bende oyuna girince titreme sesi gibi bir ses geliyor.
aynen benim de titreme oluyor ama duyulmuyor kulağımı dayamam lazım. Veya kasaya elimi koyarsam farkediliyor ses çıkardığı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı