Yüzme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne kadar da ortak yönümüz varmış hocam, benim annem de babam da öğretmen ve babam da devlette çalışmamı istiyor. Ben de İngilizce öğretmeni olmayı düşünüyorum, hem B2 seviye İngilizcem var hem de ortaokuldan beri bir hevesim var bu dile. Aslında annem daha çok bilgisayarla ilgili bir iş yapmamı istiyor ancak sayısal... Hiç sevmem. Bu sebeple 11'de dil seçip İngilizce öğretmenliğine oynamayı düşünüyorum, hobi olarak da bilgisayar toplayıp satmaya devam ederim tıpkı şuanda yaptığım gibi. Bir yandan da yüzmeyi devam ettiririm oh mis!
Ah hocam ah, ailelerin hayalleri asla bitmez. Birisi doktor birisi öğretmen bir diğeri yazılımcı falan diyerek devam eder. Ben düştüm sen düşme. Şimdi ise yapabileceğimi bile düşünmediğim bir meslek olan öğretmenlik üzerine sınava hazırlanıyorum. Diyorum aileme "ben çekingen adamım, ancak bir süre geçip açıldıktan sonra rahatlıyorum. Öğretmenlik doğru alan mı sizce? Üstelik harika bile değilim." Tabii onlar direkt "Tabii ki öylesin canım! İngilizce ile büyüdünüz." Yahu böyle düşünce mi olur ya... Ben büyük hata yaptım. Çıkmazdayım ve çıkmaza girdiğim yolda kapanıyor gibi hissediyorum. Umarım hepsi birer stres, baskı ürünüdür. Buradan seni gaza getiriyor olmak istemiyorum ama ben böyleyim.

Ah hocam ah, ailelerin hayalleri asla bitmez. Birisi doktor birisi öğretmen bir diğeri yazılımcı falan diyerek devam eder. Ben düştüm sen düşme. Şimdi ise yapabileceğimi bile düşünmediğim bir meslek olan öğretmenlik üzerine sınava hazırlanıyorum. Diyorum aileme "ben çekingen adamım, ancak bir süre geçip açıldıktan sonra rahatlıyorum. Öğretmenlik doğru alan mı sizce? Üstelik harika bile değilim." Tabii onlar direkt "Tabii ki öylesin canım! İngilizce ile büyüdünüz." Yahu böyle düşünce mi olur ya... Ben büyük hata yaptım. Çıkmazdayım ve çıkmaza girdiğim yolda kapanıyor gibi hissediyorum. Umarım hepsi birer stres, baskı ürünüdür. Buradan seni gaza getiriyor olmak istemiyorum ama ben böyleyim.
Hocam ancak ben İngilizce öğretmenliğini 7. sınıftan beri istiyorum. Seviyorum bu mesleği, bilemiyorum. Yine de çok kararsızım çünkü 1 ay sonra alan seçimi yapacağım. EA ve dil arasında çok kalıyorum, içimden bir ses dil diyor, ancak işsiz kalma riski de EA'ya itiyor beni...

Hocam ancak ben İngilizce öğretmenliğini 7. sınıftan beri istiyorum. Seviyorum bu mesleği, bilemiyorum. Yine de çok kararsızım çünkü 1 ay sonra alan seçimi yapacağım. EA ve dil arasında çok kalıyorum, içimden bir ses dil diyor, ancak işsiz kalma riski de EA'ya itiyor beni...
Dilde işsiz kalmak elbette mümkündür ama baya düşük değil mi ya? Halamın arkadaşı öğretmenlikten Amazon şirketinin müşteri ile alakalı bir bölümüne gitti. Yani bence pekte olası değil şayet iyiyse İngilizce iyiyse o kişinin. Benim bilmediğim milyonlarca şey vardır meslekler ile ilgili ama bunlar benim ailemin bana söyledikleri.

Hocam ben de başlarda kulaç atarak yüzmekte zorlanır ve sadece ayak çırparak ilerlerdim ancak aksine şimdi çok güzel kulaç atıyorum ve neredeyse hiç ayağımı çırpmıyorum. Biraz kişisel bir stil aslında :)

Hocam benim aslında babam beni küçükken Adana'da bilen bilir Eski Baraj var; kullanıma kapalı, yosun tutmuş bir baraj gölü. Oraya götürürdü, birlikte yüzerdik. Pek hijyenik değil evet, ama yine de öyle eğlenirdim ki... Babam da bunu anlamış olacak ki beni bir yüzme kursuna yazdırdı, baktı ben de hevesliyim sonra birkaç sene daha gönderdi. Bu şekilde hem kendi isteğimle hem de babamın gazlamasıyla yüzme öğrendim. Sonra da belediyenin yüzme kurslarına katıldım ve oradan da lisansımı aldım, tam büyük yerlere gelecekken pandemi girdi araya... :D
Ayağı çırpma değilde ayağını daha çok düz şekilde ileri geri yapıp kollarını öyle serbest bırakmak veya arkaya salmak. Ama kesinlikle hareket etmeyecekler. Kesinlikle denenmesi gerek. Ben jet ski diyordum ona.

Ayağı çırpma değilde ayağını daha çok düz şekilde ileri geri yapıp kollarını öyle serbest bırakmak veya arkaya salmak. Ama kesinlikle hareket etmeyecekler.
Dediğini anladım, ben de onu kastettim zaten. Ancak ben tam tersi; ayakları sabit tutup kulaç atmayı daha uygun görüyorum, tabii ki kişiden kişiye değişir 😉

Dediğini anladım, ben de onu kastettim zaten. Ancak ben tam tersi; ayakları sabit tutup kulaç atmayı daha uygun görüyorum, tabii ki kişiden kişiye değişir 😉
Kulaç bana hep daha yorucu gelmiştir. Sırt üstü uzanıp ayağı ileri geri ittirerek dakikalarca gitmek daha az yorucu. Ben siz çırpmak diyince yukarı aşağı çırpma gibi anladım. 😅

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı