Yüzme havuzlarına gitmek boy uzamasını destekler mi?

LASKEH123

Centipat
Beyler 1 ay sonra 14 yaşıma gireceğim ve boyum 1.64-1.67 arası genetiğimde genellikle dedem dayım ve amcamlar uzundur. Bunu neden anlattığımı açıklayacağım. Bu yaz yüzme havuzuna gitme planım vardı ama virüsten dolayı suya düşecek gibi gidersem de 1 ay falan gideceğim. Gelecek sene kesinlikle gitmeyi düşünüyorum. Size sorum şu genetiğim açık IP atlarım, süt ve yumurtayı tüketirim sizce bu yüzmeyle beraber uzar mıyım? Şöyle deyim babam amcam, dayım ve dedeme göre daha kısa ama dedemler 1.85 falan olduğu için uzamama yardımcı olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse her türlü sporun az da olsa yararı olacaktır. Tamamen buna kafayı takmış durumdaysan sabah akşam barfiks çek ya da çekmeyip sadece o şekilde asıl. Bunun dışında düzgün ve dengeli beslenmen, düzgün şekilde uyuman da önemli.
Ben de senin yaşında o boydaydım. 7-8 yıl geçi, hala o boydayım. Ha bana o dediklerini yaptın mı dersen yapmadım. Çok da şikayet etmiyorum. Ama ihtimaller arasında bu durum.

Boy mevzusundaki ana değişken tamamıyla genetiğinizdir. Ancak genetiğinizin kullanımını çevresel faktör etkileriyle tam kapasiteye arttırabilirsiniz. Buna düzgün ve planlı bir yüzme etkinliği de dâhildir.​

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı