Yüzme nasıl öğrenilir?

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinize iyi bayramlar. Bu hafta pazar günü arkadaşlarla havuza gideceğiz fakat yüzmeyi bilmiyorum. 84 kilo, 1.78 boyundayım. Yüzme için teknik var mı? Ne yapmam gerekiyor? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yüzmeyi bilmiyorum derken? Giremiyor musunuz yoksa girip simitsiz duramıyor musunuz? Yoksa kulaç atmayı mı bilmiyorsunuz? Yüzme denizde alıştırma yapılarak öğrenilir hocam yavaş yavaş, sadece paniklemeyin ve kendinizi suya bırakın. Sonra elleriniz ile kendinizi yukarıda tutun ve yorulursanız yüz üstü yatın.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinize iyi bayramlar. Bu hafta pazar günü arkadaşlarla havuza gideceğiz fakat yüzmeyi bilmiyorum. 84 kilo, 1.78 boyundayım. Yüzme için teknik var mı? Ne yapmam gerekiyor? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Yani havuz boyunu aşmıyorsa pek sıkıntı olmaz fakat ben kendim öğrendim ilk önce gideceğim yere bakar sonra oraya doğru kulaç atarım eğer ben nefes almalıyım dersen yana doğru yatarak bir kere nefes alıp gideceğin yere kadar kulaç atmaya devam edebilirsin.

Yüzmeyi bilmiyorum derken? Giremiyor musunuz yoksa girip simitsiz duramıyor musunuz? Yoksa kulaç atmayı mı bilmiyorsunuz? Yüzme denizde alıştırma yapılarak öğrenilir hocam yavaş yavaş, sadece paniklemeyin ve kendinizi suya bırakın. Sonra elleriniz ile kendinizi yukarıda tutun ve yorulursanız yüz üstü yatın.
Suya girebiliyorum fakat havuza atladığım da tekrar yukarı çıkmayı, kulaç atmayı bilmiyorum.

Kesinlikle hocaya bağlı benim arkadaşımın hocası kötüymüş o yüzden saldı yüzmeyi.

Arkadaşlarından nazik bir şekilde yardımcı olmalarını isteyebilirsin dalga geçmezler eğer geçerlerse cidden iyi arkadaşlarınmı birdaha gözden geçir.

Suya girebiliyorum fakat havuza atladığım da tekrar yukarı çıkmayı, kulaç atmayı bilmiyorum.

1- panik hiçbir şekilde yapmayın. Düzenli nefes alıp verin uçmak gibi düşünün ve çok debelenmeyin. Kontrol sizde hocam, suyla şaka olmaz. Suyun sizi aşağı çektiğini düşünmeyin, ellerinizi ve ayaklarınızı çırpın veya ayakta durun.

2- kulaç atarken ayaklarınızı çırpmayı ve her 1. kulaçta nefes alıp diğer tarafta tutmayı unutmayın. Panik kuralı bunda da geçerli, düşünerek kulaç atın.

3- tekrar yukarı çıkmak için sadece ellerinizi yukarı çırpın (bacakları da buna senkronize edin) veya isterseniz direk kendiniz serbest bırakın, su sizi yukarı itecektir.

Dilerseniz arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Dalga geçmezler diye düşünüyorum.

Tavsiye vereyim: (çünkü ben yüzmeyi tuzlu su da öğrendim)normal ve güvenli bir denizde pratik yaparak yüzmeyi öğrenebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı