Yüzüklerin efendisi çok ağır mı?

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 6.684
S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba bu seri çok ağır mı? Elimde kitaplar mevcut ve şu şekilde okumayı düşünüyorum:
  1. Hobbit
  2. Yüzük kardeşliği
  3. İki kule
  4. Kralın dönüşü
Okuma sıram bu şekilde olacak ve daha önce ne filmleri izledim nede konuya hakimim sıfırdan okuyacağım. Sizce sıkılır mıyım? Seri genel olarak ağır mı? Kitaplar filmlerden iyi mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba bu seri çok ağır mı? Elimde kitaplar mevcut ve şu şekilde okumayı düşünüyorum:
  1. Hobbit
  2. Yüzük kardeşliği
  3. İki kule
  4. Kralın dönüşü
Okuma sıram bu şekilde olacak ve daha önce ne filmleri izledim nede konuya hakimim sıfırdan okuyacağım. Sizce sıkılır mıyım? Seri genel olarak ağır mı? Kitaplar filmlerden iyi mi? Teşekkürler.

Filmler ve kitaplar arasında çok büyük farklar olmamakla beraber hobbit'te film konusunda alakasız farklılıklar var.

Hobbit'i bir günde bitirmiş birisi olarak ağır bir kitap kesinlikle değil ve rahatça okunabilir.

Filmleri izlemeden kitapları okumak bu dönemde herkese nasip olacak bir şans değil.O yüzden önce kitapları okuyup kendi kafanda evreni kurduktan sonra filmleri izleyebilirsin.

Yüzüklerin efendisi hobbit'ten daha ağır ama tüm orta dünya kitaplarının en ağırı olan Silmarillion kadar değil.

Çok uzun bir masal yüzüklerin efendisi.Zihni rahatlatan ve sakinleştiren.Kitaplar bittikten sonra filmler izlenmeli.

Yüzüklerin Efendisi ağır değildir. Çayını, kahveni alıp bir oturuşta en az 60-70 sayfa bitirirsin. Asıl büyük top Silmarillion.
Bir de filmleri kitaplardan önce izlemeyin. Özellikle Hobbit'i. Aklıma geldikçe gözlerim kararıyor, elim ayağım tutmuyor. Peter abi elinin ayarını s... Çorbaya çevirdin koskoca Hobbit'i. Yerde ne bulduysan katılır mı filme?

Tolkien in tüm eserlerine sahibim. Okuma sırasını paylaşıyorum.

Silmarillion
Hurin'in Çocukları
Bitmemiş Öyküler
Beren ile Luthien
Gondolin'in Düşüşü
Hobbit
Yüzüklerin Efendisi

Tolkien'in tüm eserlerine sahibim. Okuma sırasını paylaşıyorum.

Silmarillion
Hurin'in Çocukları
Bitmemiş Öyküler
Beren ile Luthien
Gondolin'in Düşüşü
Hobbit
Yüzüklerin Efendisi
Kayıp Öyküler Kitabı 1 ve 2 ile Güç Yüzüklerine Dair kitaplarına sahip değilsin sanırım. :) Başka ufak tefek kitaplar da var ama bu 3 kitap da evrenin ana kitaplarından.

Son düzenleme:
Kayıp Öyküler Kitabı 1 ve 2 ile Güç Yüzüklerine Dair kitaplarına sahip değilsin sanırım. :) Başka ufak tefek kitaplar da var ama bu 3 kitap da evrenin ana kitaplarından.
Kayıp Öyküler, Silmarillion'da olanların direkt Tanrısal olarak değil de, başka birisinin gözünden anlatılarak yazılmış hali diye hatırlıyorum. Elimde olmadığı için emin değilim yanlış olmasın.

Belirli bir kitaptan başlamak gerekiyor diye bir şey yok, okuma sırası tercihe göre değişir. İsteyen kronolojik olarak okur, isteyen serileri önce okur eksik kalan yerleri diğer kitapları okuyunca tamamlar, isteyen en klasik seçimlerden olan Hobbit + Yüzüklerin Efendisi serisini okuduktan sonra bunun mitolojisini merak edip diğer kitapları okur.

Mesela Silmarillion, Bitmemiş Öyküler, Kayıp Öyküler Kitabı 1 ve 2, Hurin'in Çocukları, Gondolin'in Düşüşü, Beren ve Luthien kitaplarını okumamış birisi Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serisinden gayet keyif alır çünkü bu kitapların verdiği birkaç anlatı hariç gayet anlaşılabilir durumda oluyorlar. Sadece "bana göre" Yüzüklerin Efendisi serisini okumadan önce yüzüklerle de alakalı olan Güç Yüzüklerine Dair kitabını okumak o yüzüklerin önemini, Sauron'un kim olduğunu ve geçmişteki bağlantılı olayları anlamakta daha faydalı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı