Yüzüklerin Efendisi kitabına nasıl başlanmalı?

shwif

Hectopat
Daha fazla  
Yüzüklerin Efendisi tek cilt kitabını aldım ama bu seriye nasıl başlamalıyım? Bundan önce okumam gereken bir şey var mı? Y. E. Dünyası hakkında hiçbir şey bilmiyorum; kitap paldır küldür hikayeye mi dalıyor yoksa ırkları, onların tarihlerini, nereden geldiklerini falan anlatıp mı hikayeye geçiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Hobbit ile başlamıştım Yüzüklerin Efendisi 3'lemesi ile devam etmiştim. Öneririm. Bu şekilde kronolojik olmayan yayın tarihine yakın bir sıra daha fazla akıcılık sağlayabilir:

1-Hobbit
2-Yüzüklerin Efendisi 3'leme
3-Silmarillion
4-Hurin'in Çocukları
5-Beren ile Luthien
6-Gondolin'in Düşüşü
7-Bitmemiş Öyküler

Fakat evrenin kendi kronolojik sıralamasıyla okuyanlar da var. O da Silmarillion ile başlıyor onu da bilin.

Ben Hobbit ile başlamıştım Yüzüklerin Efendisi 3'lemesi ile devam etmiştim. Öneririm. Bu şekilde kronolojik olmayan yayın tarihine yakın bir sıra daha fazla akıcılık sağlayabilir:

1-Hobbit
2-Yüzüklerin Efendisi 3'leme
3-Silmarillion
4-Hurin'in Çocukları
5-Beren ile Luthien
6-Gondolin'in Düşüşü
7-Bitmemiş Öyküler

Fakat evrenin kendi kronolojik sıralamasıyla okuyanlar da var. O da Silmarillion ile başlıyor onu da bilin.
Hobbit o çağda yaşayan bir ırk değil mi? Teşekkürler bu arada.

Yukaridaki arkadaşın dediği gibi hobbit ile başlarsan hikayeyi daha iyi anlarsin çünkü hikayenin başlangıcı hobbit kitabı, Silmarillion dan başlamıştim ben ve çok sıktı beni yarida bırakıp hobbit ile başlayınca seri daha anlaşılır oldu aktı gitti.

Once Hobbit oku, sonra Yuzuklerin Efendisi uclemeyi. Digerlerini okuyup okumayacagina nu 4 kitap bittikten sonra karar verirsin. Bence silmarillon ile falan baslamak gibi bir hata yapma kesinlikle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı