Yüzüklerin Efendisi okumaya değer mi?

• Konuyu başlatan Silinen üye 266150
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 2.190
S

Silinen üye 266150

Ziyaretçi
Dostlar bununla ilgili daha önce de konu açmıştım fakat başlamak için yeterli zamanım olmadı üşendim falan. Daha önce ne filmleri izledim ne dizileri elimde şu an Hobbit ve meşhur üçleme var bunun dışında Güç Yüzüklerine dair kitabını da almayı düşünüyorum. Sizce seri okumaya değer mi? Daha önce Witcher, Buz ve Ateşin şarkısını okuyup beğenmiştim.

Ben de aynı durumdayım ve kitaplardan başlamak istiyorum, keşke ucuz olsalardı.
Fantastik tarzını sevdiğine göre Yüzüklerin Efendisi'ni de seversin.
Witcher kitaplarını satmayı düşünüyor musunuz?
Hocam açıkçası kendi kitaplarımı satma alışkanlığım pek yoktur. Not alarak ilerliyorum çünkü ve önemli yerlerin altını çiziyorum. Ama size verebileceğim tavsiyeler var Dolap,Gardrops gibi uygulamalardan şanslıysanız ikinci el ucuza düşürebilirsiniz birde yanına Witcher Evreni kitabını alıp takıldığınız yerlerde yeniden bu ansiklopedi tadında kitaptan yardım alarak ilerlerseniz muhteşem bir zevk alabilirsiniz.

Hobbit ve 3'lü Yüzüklerin Efendisi serisi sonrası daha detaya iniyor. Yüzüklerin nasıl yapıldığı, beren - luthien aşkı gibi 3'lü seride geçen konulara ilginiz varsa alınır.
Hocam sorun şu kimse tatmin edici bir cevap vermiyor. Dolayısıyla yeltenmek istemiyorum ben daha önce ne filmini izledim ne dizisini sever miyim bilmiyorum önceden okuduğum kitaplardan bahsettim. Fantastik,büyülü,mistik şeyler hoşuma gidiyor elbette çok gidiyor hemde. Kime sorsam LOTR bu serinin atasıdır diyor fakat neden kime hitap eder bahsetmiyorlar. Yanlış anlamayın sitemim size değil sadece bir şeye şans vermek için bir motivasyon lazım.

Hocam sorun şu kimse tatmin edici bir cevap vermiyor. Dolayısıyla yeltenmek istemiyorum ben daha önce ne filmini izledim ne dizisini sever miyim bilmiyorum önceden okuduğum kitaplardan bahsettim. Fantastik, büyülü, mistik şeyler hoşuma gidiyor elbette çok gidiyor hem de. Kime sorsam LOTR bu serinin atasıdır diyor fakat neden kime hitap eder bahsetmiyorlar. Yanlış anlamayın sitemim size değil sadece bir şeye şans vermek için bir motivasyon lazım.

Hocam aynı bensiniz 😀. Ben bu seriye başlamadan önce filmleri sadece okulda serbest zamanlarda izledim. Merak edip ve şans vererek kitabı alıp okumaya başladım. Hobbit kitabı ile okumaya başladım. Ben tamamını almak istediğim için aldım. Okumadım. Başka kitaplara odaklandığım için. Hobbit, LOTR ve silmarillion sonrası detaya iniyor. Mesela kitapta geçen yüzüklerin yapılış hikayesi, beren- luthien aşkını ayrı kitaplar ile anlatıyor. Siz eğer silmarillion kısmı benim için yeterli diyorsanız silmarillion kadar okuyun. Ama ben sonuna kadar okumak istiyorum diyorsanız alabilirsiniz. Çünkü silmarillion sonrası kitapta geçen yüzüklerin hikayesini anlatıyor. Dizisini hiç izlemedim. Filmlerini 3'lü seri kitabını bitirince izlemeyi düşünüyorum ben.​

Hocam aynı bensiniz 😀. Ben bu seriye başlamadan önce filmleri sadece okulda serbest zamanlarda izledim. Merak edip ve şans vererek kitabı alıp okumaya başladım. Hobbit kitabı ile okumaya başladım. Ben tamamını almak istediğim için aldım. Okumadım. Başka kitaplara odaklandığım için. Hobbit, LOTR ve silmarillion sonrası detaya iniyor. Mesela kitapta geçen yüzüklerin yapılış hikayesi, beren- luthien aşkını ayrı kitaplar ile anlatıyor. Siz eğer silmarillion kısmı benim için yeterli diyorsanız silmarillion kadar okuyun. Ama ben sonuna kadar okumak istiyorum diyorsanız alabilirsiniz. Çünkü silmarillion sonrası kitapta geçen yüzüklerin hikayesini anlatıyor. Dizisini hiç izlemedim. Filmlerini 3'lü seri kitabını bitirince izlemeyi düşünüyorum ben.​
Şahsen benim yarım bırakma hastalığım yok aşırı rahatsız ediyor beni. Bol not akıp seriyi sonlandırma gibi alışkanlığım vardır ama sıkılarak, bunalarak okumak iyi olmuyor. Pek çok kişi seriyi çok methetti. Birde güç yüzüklerine dair adlı kitabı Hobbit’den önce okumaya düşünüyorum. Silmarillion baya ağır bir kitapmış.

Şahsen benim yarım bırakma hastalığım yok aşırı rahatsız ediyor beni. Bol not akıp seriyi sonlandırma gibi alışkanlığım vardır ama sıkılarak, bunalarak okumak iyi olmuyor. Pek çok kişi seriyi çok methetti. Bir de güç yüzüklerine dair adlı kitabı Hobbit'den önce okumaya düşünüyorum. Silmarillion bayağı ağır bir kitapmış.

Silmarillion LOTR serisi öncesini anlatan ansiklopedi görevi gören çok bilgi içeren kitap. Onun sıralaması var zaten. Kronolojik olarak ve olayları anlama sırası olarak. Ben olayları anlamak için Hobbit LOTR şeklinde okudum.

Silmarillion LOTR serisi öncesini anlatan ansiklopedi görevi gören çok bilgi içeren kitap. Onun sıralaması var zaten. Kronolojik olarak ve olayları anlama sırası olarak. Ben olayları anlamak için Hobbit LOTR şeklinde okudum.
Bende olayları anlama sırası taraftarıyım. Hocam birde Hobbit’den önce Güç Yüzüklerine Dair kitabını öneriyorlar.

Ben 150 sayfa anca katlanabildim. Özellikle ilk elli sayfa. Çok fazla ülke, karakter, tarihi olay anlatıyor. Bir yerden sonra çorbaya dönüyor beynin. Yani öyle yorgun yorgun okunacak kitap değil. Ha dersen ki full odak kendimi zorlayarak okurum o zaman güzel.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı