Yüzüklerin Efendisi sizce en iyi fantastik eser mi?

Olsun hocam. Zaten böyle şeylere kendimi aşırı kaptirabildigim için iyi oluyor.
Hocam son bir sorum daha olacak. Hobbit serisinde elflerle cüceler savaşıyordu orglar gelmeden önce. Cüce Thranduil'e hakaret ediyordu. Neden savaşıyorlardı?
Cüceler ve Elfler birbirilerine İlk Çağ'dan kalma bir nefret duyarlar. Bir zamanlar Cüceler ile Elfler müttefiklerdi, hatta o kadar sıkılardı ki cüceler Elflerin efendileri Finrod Felagund için bir kolye yaptı. Morgoth (kötülüğün ta kendisidir, Sauron ise Üçüncü Çağ'daki uşağıdır) karşısındaki savaşta Finrod öldürülür ve Morgoth'a karşı yapılan 5. savaşta Hurin ele geçirilir ve köleleştirilir. Özgürleştirildikten sonra Nargothrond'a (Finrod'un kurduğu kale) gelir, Nauglamir'i (kolye) bulup Doriath Kralı Thingol'a verir. (Thingol bir Sindar Elfi)

Thingol bir Silmaril'e sahiptir ve ona bu Silmaril'i (Orta-Dünya'da bir eşi daha olmayan mücevherler) Beren ile Luthien vermiştir. Bu iki elf de Silmaril'i Morgoth'dan almıştır. Cüceler bu Silmaril'i döverek Nauglamir (kolye) yaparlar ve ortaya öyle muazzam bir mücevher çıkar ki hem Thingol hem de kendileri etkilenirler. Bu olay sonucu cüceler mücevherin kendilerinin olduklarını iddia etmişlerdir. Cücelerin böyle bir şey iddia etmelerinin sebebi, artık ölü olan ve onlar tarafından yapılmış farklı bir elfe verildiği içindir. Thingol cücelere ne denli hakaret etmiştir bilemiyoruz ama cüceler o sinir ile Thingol'ü öldürmüştür. Cüce demirciler kaçarlar, Doriath'ın çıkışına kadar kovalanırlar ve Elfler tarafından öldürülürler. Nauglamir (mücevher) geri alınır. İki cüce hayatta kalıp kaçarlar, ve diğer cücelere Thingol bize şerefsizlik yaptı diye yalandan söylentiler ortaya atarlar.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı