Yukarıdaki son ses ilahi dinliyor

SaviorAngel™

Hectopat
Makaleler
2
Yukarıdaki son ses ilahi dinliyor ve uyuyamıyorum (en geniş oda diye oturma odasına konuştum, oturma odası evdeki büyük çocuk odasi diye planlanan odada) fakat amfinin sesini yarıya getirip şimdi gitar çalsam iki dakikaya kapıya dadanırlar bu saatte rahatsız edilir mi diye, ne yapabilirim?

Yukarıdaki son ses ilahi dinliyor ve uyuyamıyorum (en geniş oda diye oturma odasına konuştum, oturma odası evdeki büyük çocuk odasi diye planlanan odada) fakat amfinin sesini yarıya getirip şimdi gitar çalsam iki dakikaya kapıya dadanırlar bu saatte rahatsız edilir mi diye, ne yapabilirim?
En etkili yöntem olan tavana vurma hareketi.

Sesi saat kaçta yaptıkları önemli gecenin bir yarısı yapıyorsa önce uyar sonra şikayet et.

Namaz kılmak, Kur'an okumak yerine uhrevi zikir, ilahi gibi şeyler yapmak bana batıl hurafeler gibi geliyor. Bunları yapanların geneli genelde yanlış İslami eğitim alıyor, doğruluğu belirsiz bazı hadisleri kendine ülkü edinmiş, Kur'an'la çelişse bile hadisi savunan tipler oluyor çoğunlukla. Bu tür insanımız genelde Şafii mezhebinde görülür.

Gürültüden dolayı şikayet etsen de geldiklerinde komşun belki de gürültüyü kesmiş olacak. Gürültünün belli seviyeleri var. Çevresel Gürültü Yönetmeliğine göre yanlış hatırlamıyorsam gece 55 dB olması lazım 3 dB aşma izni de var. O gürültü de o kadar etmez. İlahi dinlediğine göre dini tarafı baskın birisi olsa gerek. Git gece gece böyle olur mu, kul hakkı değil mi filan de yarın işim/dersim var de. Dayılanmadan efendice tatlı tatlı vur dindar tarafından sonra da gel uyu hadi hayırlı geceler.

Öncelikle fikirler icin sagolun, ne kadar katlarına çıkmasam da her gün asansörde karşılaşıyorum ve her gün bunu dile getiriyorum, şikayet edersem onların da beni sikayet etmesi muhtemel çünkü bende ses yapıyorum bolca (fakat gecenin otunda veya sabah 5 gibi değil).
Bazıları dini yönü ağır basıyordur onların demiş (herkesin dini kendinedir, beni ilgilendirmez sadece tahmin) fakat geçen sene çok defa “Askim Dur, yavaş” sesleri ile kalktık ailecek (hatta babam bir ara çok sinirlendi, annemle zor tuttuk) (olayların başlamasından 7-8 ay sonra çocukları oldu :) Halen de arada duymuyor değiliz).

Çok fazla ses açıp Allah'a kendini duyuramaz. Kalbe nur vermedikçe Rabbim bir yerinide yırtsa nafile, basitçe bir öneri olarak ilgili kişinin takıldığı bir dergah dedikleri fitne yuvası vardır. Orayı bul şeyhine rica et, durumu anlat. O üstteki salak, Rabbi ile arasına bir vekil koydukça o şeyh denen köpek ne derse ona havlar çünkü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı