Yulaf Ezmesi Kilo Aldırır Mı?

Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
82
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun süredir kontrolsüz şekilde yiyip acayip yağ aldım. Eskiden parçalı güzel bir vücuda sahiptim. Bu sıralar kas eritmeden diyet işleriyle uğraşıyorum ve en çok gördüğüm seçenek yulaf. Uzun süredir az ballı ve tarçınlı yulaf ezmesi tüketiyorum ama bu sıralar öncekine nazaran yulafın kilo aldırdığıyla alakalı bilgiler önüme çıkıyor. Yulafı günlük hayat olarak değil de yoğun spor günlerimde tüketmeye özen gösteriyorum. Az ballı ve tarçınlı yulaf ezmesi kilo yapar mı? Veya bu işlerle uğraşan birileri varsa yardımcı olabilir mi? Birçok video gördüm fakat saçma sapan yurt dışı araştırmalarından falan bahsediyordu benim öyle şeyleri kafam almaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka aldırmaz yulaf genel olarak tok tutan bir besin zaten
illa ballı tüketmene gerek yok yulaf-yoğurt veya üzerine bir yumurta kırıp pancake tarzındada yapabilirsin
diyette önemli olan şey yiyiceğin uzun süre tok tutması yumurta-yulaf-yoğurt bunları çok iyi sağlıyor.
 
İnternete yazdığımızda hem kilo verdirenler arasındada yulaf var kilo verdirenler arasındada yulaf var ancak siz kontrollü bir şekilde tüketirseniz aşırıya kaçmadan kilo kontrolüne gerçekten yardımcı olur rahatlıkla tüketebilirsiniz bu arada L-Carnitine'de kullanabilirsiniz gerçekten yağ yakımına çok yardım ediyor.
 
Ana öğünde yağsız etler yiyebilirsiniz diyet için. Öğün aralarında da kuruyemiş, yoğurt vb. tüketebilirsiniz. Yaş ve kilonuza göre 200g civarında et yeterli olacaktır öğün başı , haftada 3-4 gün et diğer günler sebze 1 gün de bakliyat şeklinde olabilir.
 
Hocam hiçbir besin kilo aldırmaz veya verdirmez. Yani sağlıksız da olsa sadece abur cubur yiyerek bile kilo vermek mümkün. Önemli olan yağ yakmak tabii ki böyle bir şey yapmak mantıksız. Ama tamamen kalori hesabı önemli. Günde 2500 kalori harcıyorsan ve 3000 kalori alırsan kilo almaya başlarsın. 2000 kalori alırsan kilo vermeye başlarsın. Yulaf diyet için gayet idealdir çünkü lifler sayesinde tok kalmana yardımcı olur gün içerisinde tok kalmak için kahvaltıda tüketilebilir. Spor günü değil normal günlerde de tüketebilirsin. Günlük kalori ihtiyacını hesaplayıp günde 500 kalori açık vererek yeterli protein alarak rahat kas kütleni koruyup yağ yakabilirsin. Ben kendime 500 kalori açık bırakacak bir beslenme programı hazırlamıştım (yulaf, tavuk, pirinç, salata, peynir zeytin süt vs.) Ve her gün aynı şeyleri yedim bıkmadan. Bu şekilde 96 kilodan 80 kiloya kadar düşmüştüm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı