Yumuşak içimli filtre kahve önerisi

Cyned

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 3-4 gün önce ilk defa filtre kahve aldım, aldığım kahve kahve dünyasının Etiyopya kahvesiydi. İlk filtre kahve içişimdi ve çok sert ve acı bir tat aldım. Her şeyi doğru yaptım ve tüm püf noktaları uyguladım kahve miktarını değiştirdim en az 10 kere böyle denedim fakat yine acı ve sert geldi. Kısacası 2 sorum var Etiyopya kahvesi acı ve sert bir kahve midir?
Sertse bile bana yumuşak içimli güzel aromalı çekirdek önerebilir misiniz?

@Cyned selamlar, kullanılan kahve muhtemelen bayattı. Ayriyeten, filtre kahveyi demlemeye başlarken göz kararı 30 mL su ile yaklaşık 20 saniye "blooming" denen işlemi uygulayın. Ek olarak, kahveye direkt olarak kaynamış suyu dökmektense, su kaynadıktan sonra 1-2 dakika bekleyerek su sıcaklığının 90 derecelere düşmesine müsaade edin, aksi taktirde kahve yanar. Etiyopya çekirdekleri konusuna gelirsek, orta sertlikte ve orta gövdeli bir kahve denebilir. Kenya çekirdekleri kadar sert içimli değil, Kosta Rika ve Guetamala kadar yumuşak içimli değildir. Afrika çekirdekleri genelde sert içim ve yoğun asitli kahve deneyimi seven kişiler tarafından tercih edilir.

@Cyned selamlar, kullanılan kahve muhtemelen bayattı. Ayrıyeten, filtre kahveyi demlemeye başlarken göz kararı 30 ML su ile yaklaşık 20 saniye "blooming" denen işlemi uygulayın. Ek olarak, kahveye direkt olarak kaynamış suyu dökmektense, su kaynadıktan sonra 1-2 dakika bekleyerek su sıcaklığının 90 derecelere düşmesine müsaade edin, aksi taktirde kahve yanar. Etiyopya çekirdekleri konusuna gelirsek, orta sertlikte ve orta gövdeli bir kahve denebilir. Kenya çekirdekleri kadar sert içimli değil, Kosta Rika ve guetamala kadar yumuşak içimli değildir. Afrika çekirdekleri genelde sert içim ve yoğun asitli kahve deneyimi seven kişiler.
hocam dediklerinizin hepsini yaptım hatta James Hoffman'in tekniğiyle bile yaptım fakat her seferinde acı bir tat alıyorum ve bana iyi aromalı yumuşak içimli bir kahve önerebilir misiniz

Yeni başlamışsın zamanla alışırsın arkadaşın dediği gibi Hepsiburada gibi sitelerde yorumlara bakarak alıyorum bende orada çoğu kişi yazıyor içimi yumuşak mı değil mi diye onlara bakabilirsin. Ayrıyeten süt ya da krema katabilirsin, sütlü-sütsüz cold brew deneyebilirsin. Şahsen cold brewin içimini sıcak filtre kahveye göre çok daha kolay buluyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı