Yumuşak viski önerisi

hftmoody

Hectopat
Daha önce hiç viski içmedim. Çok sert olmasını istemiyorum. Viskiden soğurum. Jack Daniel's gentleman veya Chivas diye okudum. Başka önerisi olan var mıdır? Kıbrıs'tan getirteceğim.

Viski genel olarak ağır. Getirteceklerin iyi markalar onları getirtebilirsin fakat Türkiye'de Bells'i önerebilirim. Onla başlar bunlarla devam edersin. Bells'in küçükleri zam yemediyse eğer 300-400 civarınaydı hafif biraz daha yukarı çıkar. İskoç viskisi ve fiyat performans viskisi tamamen. Chivas ve Jack Daniels'i sek içersen büyük ihtimal ağır gelir.

Red label öneririm çok sert değil.
Başka içmediniz herhalde.

Viskiler genel olarak sert içkiler. Su ile seyreltilebilir. Sosyal medyada Jack Daniels Kola ile popüler şekilde tüketiliyor ben de öyle içmiştim fena değil ancak daha iyisni arıyorsanız Jagermeister öneririm. Viski değil ancak alkol oranı ve sertliği ile ona benzer. Üstelik birçok faydası var ve tadı o kadar da kötü değil hatta öksürük şrubu gibi diyen bile var. Onu redbull ile içmenizi öneririm. Tadı jelibongibi oluyor mutlaka denmeyin. Onun haricinde yumuşak viski bulmanız zor su ile seyreltip dediğim gibi Jack Daniels içebilisiniz.

Başka içmediniz herhalde.

Viskiler genel olarak sert içkiler. Su ile seyreltilebilir. Sosyal medyada Jack Daniels Kola ile popüler şekilde tüketiliyor ben de öyle içmiştim fena değil ancak daha iyisni arıyorsanız Jagermeister öneririm. Viski değil ancak alkol oranı ve sertliği ile ona benzer. Üstelik birçok faydası var ve tadı o kadar da kötü değil hatta öksürük şrubu gibi diyen bile var. Onu redbull ile içmenizi öneririm. Tadı jelibongibi oluyor mutlaka denmeyin. Onun haricinde yumuşak viski bulmanız zor su ile seyreltip dediğim gibi Jack Daniels içebilisiniz.
Tüm viskileri içtim.

Red label çok sert diyorlar

Maalesef ülkemizde Jack Daniel's, Chivas Regal, Label serisi ve Jameson'dan başka viski pek bilinmiyor. Kötü viskiler demiyorum fakat genel olarak bilinç skalamız çok dar.

Bütçeden bağımsız söylüyorum. Öncelikle sek içeceğini ve viskiye çok fazla yatkın olmadığını varsayıyorum. Tercihin Single malt veya blended scotch olmalı. Bourbon zaten sek içmeye pek müsait değil. (Jack Daniel's bourbondur.).

Single malt fresh ve hafif önerilerim şunlardır; Glenlivet, Talisker, Fercullen Single Malt, Macallan (Bulabilirsen double cask version), Yamazaki (bulmak bayağı zor ve cep yakar, ama bulursan affetme), Laphroaig, Deanston

İlgin varsa bütçeye, paletlere ve damağa göre farklı öneri de yapabilirim. Mesela "ada" ya da "isley" dokularını seviyor isen, o hava ve yağmur yanık doku ilgini çekiyorsa verdiğim örneklerden Laphroaig'in temel paleti bu şekilde. Onun dışında Lagavulin de ada dokusu olan ve benzer şekilde. Daha fresh ve meyvemsi dokular istiyorsan Talisker fiyat performans olarak başlangıçta en iyi tercih olacaktır.

Daha önce hiç viski içmedim. Çok sert olmasını istemiyorum. Viskiden soğurum. Jack Daniel's gentleman veya Chivas diye okudum. Başka önerisi olan var mıdır? Kıbrıs'tan getirteceğim.
Yurtdışı ürünler getiren bir yer varsa git Tullamore Dew (blended Irish) al, yanında da bebek mağazasından emzik, öyle keyifle yumuşacık içersin biter fark etmezsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı