Yunan mitolojisini nasıl öğrenirim?

KeltoşBebek

Decapat
Daha fazla  
Yunan mitolojisini çok merak ediyorum ve daha fazla bilgi öğrenmek istiyorum ister video ister kitap olsun size sorduğum soru video olarak varsa hangi kanal kitap olarak olsun ve bu kitapların bir okuma sırası varsa nereden baslayabilirim?

Bende "Mitoloji 101" adında bir kitap var. Mitolojiye giriş için güzel bence. Sayfa sayısı çok değil. O yüzden aman aman detaylı bir şey bekleme. Mitolojiye giriş kitabı.

Yunan Mitleri Robert Graves ile başlayabilirsin. Daha sonra internetten bir sıralama bakabilirsin. Ayrıca yaşını yazsaydın keşke, bazı kitapları anlamakta zorluk çekebilirsin. Eğer zorluk çekersen kurgu olan mitoloji kitaplarıyla başla.

Okuma sırası yok, roman serisi değil sonuçta mitoloji. İnternetten makale araştırmakla başlayabilirsiniz, YouTube'da da konuyla alakalı videolar var.

Ayrıca kitap olarak da NTV'nin "Miyoloji" kitabını öneririm, giriş seviyede temelleri öğretir.

Okuma sırası yok, roman serisi değil sonuçta mitoloji. İnternetten makale araştırmakla başlayabilirsiniz, YouTube'da da konuyla alakalı videolar var.

Ayrıca kitap olarak da NTV'nin "Miyoloji" kitabını öneririm, giriş seviyede temelleri öğretir.
Okuma sırası yok derken? Birçok farklı milletin mitoloji kitaplarında Yunan ve Roma mitleri yer alıyor. Yunan ve Roma mitlerini bilmeden atıyorum İskandinav mitolojisi okursa bazı yerleri kaçırır.

Okuma sırası yok derken? Birçok farklı milletin mitoloji kitaplarında Yunan ve Roma mitleri yer alıyor. Yunan ve Roma mitlerini bilmeden atıyorum İskandinav mitolojisi okursa bazı yerleri kaçırır.
Onlar anlatılan mitolojinin esin kaynağını belirtmek amacıyla anlatılıyor, yeni başlayan birisinin önce olayları ve karakterleri sonra onların atalarını öğrenmesi daha mantıklı olur bence.

Onlar anlatılan mitolojinin esin kaynağını belirtmek amacıyla anlatılıyor, yeni başlayan birisinin önce olayları ve karakterleri sonra onların atalarını öğrenmesi daha mantıklı olur bence.
Tamam bunu kitap ile yapacaksa, gidip Hint mitolojisiyle başlamamalı işte. Bu yüzden açık açık okuma sırası olmasa bile okuyucu hemen her mitoloji kitabını okuyamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı