Yunan okulunda sınıfta yalnız olmak

Dostum hepsini Yunan diye aynı keseye koyman doğru değil.
İstisnalar kaideyi bozmuyor ancak. Her konuda istisnalar oluyor. Bu şekilde bakarsak hiçbir kötü/olumsuz şeyi göremeyiz. İyisine kimse bir şey demiyor zaten.
 
@Theguywholikestanks hocam yapmazsak, sıkıntı çıkabiliyor. Biz çok mu meraklıyız istiklal marşını ve Atatürk resmini gizlemeye?


6 senedir sadece iki tane ırkçı olmayan Yunan tanıdım.
Keşke tavsiye verebilsem. Gerçekten yapabilecek bir şey yok gibi. Öğretmenlerden anlayışlı birileri varsa onlarla muhabbet kur, onlar daha anlayışlıdır illaki. Öyle de olmuyor diyorsan kendi mahallendeki insanlarla takıl gerisini boşver
 
Aşağılık kompleksi. :) fotoğrafından bile çekiniyorlar.

Hocam ne kadar Türk okul varsa derslerini yunancaya çevirip Türkçe derslerini azaltmaya çalışıyorlar, bize "biz Türk'üz" dedirtmiyorlar. Azınlığımızın sayısı gittikçe artıyor. Bizi sürekli bastırmaya çalışıyorlar.
 
Biliyorum, zor ama arkadaşlık kurmaya çalış. Ön yargılarını kırmaya çalış. Türkler ve Araplar dünyada barbar olarak biliniyor. Sebebi de Müslüman toplum ve çoğu filmde teröristlerin "Allahu Akbar" diye saldırmaları. Siz daha iyi biliyorsunuzdur. Başka yapabileceğin bir şey yok sanırsam.

Veya için ısınan bir öğretmenin ile görüşebilir, danışabilirsin. Hiçbir öğretmenin ırkçılık yapacağını zannetmiyorum.
 
Keşke tavsiye verebilsem. Gerçekten yapabilecek bir şey yok gibi. Öğretmenlerden anlayışlı birileri varsa onlarla muhabbet kur, onlar daha anlayışlıdır illaki. Öyle de olmuyor diyorsan kendi mahallendeki insanlarla takıl gerisini boş ver.

Öğretmenlerin birçoğu iyi, bazıları çok şefkatli. Bizim dersleri anlamamız için gerçekten çabalıyorlar, bazısı sırf zorlanmayalım diye arada sınavda gelip cevabı bile çaktırmadan söylediği oluyor ama yaşıtlarım maalesef ırkçı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı