Yunanistan'dan Gmail hesabımı çalmaya çalıştılar

UserNewbie

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, daha az önce telefonuma bir mesaj geldi. Eposta olarak 850'li bir numaradan hesabımın şifresini bilen birisi tarafından hesabıma girişin engellendiği söylendi. ilk başta tam inanamadım fakat bilgisayarda ve telefonda sitelere girmeye çalıştığımda kırmızı yazılı uyarı geldi ve girişimin engellendiğini şifremi değiştirmemi söyleyen bir uyarı belirdi hemen şifremi değiştim. Sizce başka ne yapmam gerek?

Merhaba, daha az önce telefonuma bir mesaj geldi. E-posta olarak 850'li bir numaradan hesabımın şifresini bilen birisi tarafından hesabıma girişin engellendiği söylendi. İlk başta tam inanamadım fakat bilgisayarda ve telefonda sitelere girmeye çalıştığımda kırmızı yazılı uyarı geldi ve girişimin engellendiğini şifremi değiştirmemi söyleyen bir uyarı belirdi hemen şifremi değiştim. Sizce başka ne yapmam gerek?

Ben de dün akşam yaşadım Chrome 111.3 bilinmeyen cihaz giriş yapmaya açlımış. İlk başta ben mi yapmaya çalıştım dedim ama Firefox kullandığım aklıma geldi. Şifreyi değiştirdim şu anlık bir sorun yok.

2 aşamalı güvenliği ve kurtarma e postasi ekleyin diyeceğim ancak , adam uzman biriyse yapacak bir şey yok. Ara sıra kontrol edin çünkü , artık 2 aşamalı güvenliği geçmek için yöntemlerde bulundu.

Merhaba, daha az önce telefonuma bir mesaj geldi. E-posta olarak 850'li bir numaradan hesabımın şifresini bilen birisi tarafından hesabıma girişin engellendiği söylendi. İlk başta tam inanamadım fakat bilgisayarda ve telefonda sitelere girmeye çalıştığımda kırmızı yazılı uyarı geldi ve girişimin engellendiğini şifremi değiştirmemi söyleyen bir uyarı belirdi hemen şifremi değiştim. Sizce başka ne yapmam gerek?

Şifreni değiştir ve ayarlardan 2FA (2 faktörlü doğrulama ya da 2 adımlı doğrulama) açın. Ayrıca şifrelerinizi space koyarak yazarsanız güvenli olabilir mesela (can deger abimi cok cok seviyorum#2023-22) tarzı ve Sona'da 5 tane boşluk koyun bu sayede zor bulunur. Ya da zwsp yöntemi ile boşluk koyun. Bu sayede şifrenizin kırılması imkansıza yakın olacak ve kırılsa bile 2 adımlı doğrulama olduğundan hesabınıza erişmek için 2 adımlı doğrulamayı bypass etmeleri gerekecektir. Bu da çok zor hatta neredeyse imkansız.

2 aşamalı güvenliği ve kurtarma e postasi ekleyin diyeceğim ancak, adam uzman biriyse yapacak bir şey yok. Ara sıra kontrol edin çünkü, artık 2 aşamalı güvenliği geçmek için yöntemlerde bulundu.

2 adımlı doğrulamayı SMS olarak açarsa pek güvenli olmaz. Adamlar ekran görüntüsü alıp gelen kodu bulabiliyorlar. En iyisi Google Authenticator (Android/iPhone), Duo Mobile (Android/iPhone) veya Amazon AWS mfa.

SMS doğrulaması demedim zaten. Evet bu dediğiniz doğru.

SMS doğrulaması değilse kırılması imkansıza yakın. Uzman bile kıramayacak derecede eğer bu uygulamalar ile doğrulamayı açarsa kırmak için aylar verilmeli ve bu arkadaşın hesabının o kadar değerli olduğunu sanmıyorum. Zaten öyleyse bile aydan aya şifresini değiştirerek korunabilir. Örneğin: (EF365&mvemh gibi random atılan şifre yerine "Türk tarihi en iyi tarihtir#228-2023 " tarzı boşluk kullanılan ve sözcüklerden oluşan bir şifrenin kırılması bir hayli zaman alacaktır. Boşluk yerine zwsp kullanırsa daha güvenilir olur.

SMS doğrulaması değilse kırılması imkansıza yakın. Uzman bile kıramayacak derecede eğer bu uygulamalar ile doğrulamayı açarsa kırmak için aylar verilmeli ve bu arkadaşın hesabının o kadar değerli olduğunu sanmıyorum. Zaten öyleyse bile aydan aya şifresini değiştirerek korunabilir. Örneğin: (EF365&mvemh gibi random atılan şifre yerine "Türk tarihi en iyi tarihtir#228-2023 " tarzı boşluk kullanılan ve sözcüklerden oluşan bir şifrenin kırılması bir hayli zaman alacaktır. Boşluk yerine zwsp kullanırsa daha güvenilir olur.

Tanıdığım bir yazılımcı arkadaşım kırma yöntemini geliştiriyordu. Son durumu bilmiyorum şu anlık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı