Yurt dışı alışveriş güvenilir mi?

Hilecifare

Hectopat
Katılım
11 Ocak 2021
Mesajlar
115
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim amacım yurt dışından ucuz bir şey getirmek değil. Burada olmayıp yurt dışında olan kolye olsun tişört olsun o gibi şeylerden almak istiyorum. Fakat gümrük, vergi gibi şeyleri hiç bilmiyorum. Ben Amazon'dan toplam 200 TL'lik bir şeyler alsam Türkiye'ye gelince ne kadar ödemeliyim? Vergi vb nasıl oluyor? Rica etsem açıklar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık yeni sistemde vergiyi de ödüyorsun alırken kargoyu da PTT değil Aras kargo getiriyor. Tabi buna alırken dikkat etmeniz lazım vergiyi kesiyor mu diye eğer kesmez ise PTT getiriyor ve sizden vergiyi alıyor. Amazon olsun AliExpress olsun sistem böyle ve daha iyi eskiye göre ama vergi olmadığı zamanlar ürünler ortalama 100 TL ila 500 Tl arası ucuza geliyordu .
 
Artık yeni sistemde vergiyi de ödüyorsun alırken kargoyu da PTT değil Aras Kargo getiriyor. Tabii buna alırken dikkat etmeniz lazım vergiyi kesiyor mu diye eğer kesmez ise PTT getiriyor ve sizden vergiyi alıyor. Amazon olsun AliExpress olsun sistem böyle ve daha iyi eskiye göre ama vergi olmadığı zamanlar ürünler ortalama 100 TL ila 500 TL arası ucuza geliyordu.

Nasıl yani şimdi her türlü vergi alıyor mu yoksa Aras Kargo getirince mi vergi alıyor biraz daha açık anlatabilir misiniz kafa basmıyor bu gibi şeylere 😅
 
Amazon’dan alırken vergileri ve gümrük bedelini hesaplayıp size toplam rakamı gösterir. Onu ödeyince de zaten ülkeye yasal olarak vergilendirmesi yapılmış olur. Herhangi bir işleme gerek yok yani, en fazla bazen form dolduruyorsunuz o kadar.
 
Nasıl yani şimdi her türlü vergi alıyor mu yoksa Aras Kargo getirince mi vergi alıyor biraz daha açık anlatabilir misiniz kafa basmıyor bu gibi şeylere 😅
Ters düşünmeyin. Vergi öder iseniz alım da Aras kargo ile geliyor. Ürünü alırken yazıyor zaten vergi tutarı bu kadar diye. Yazmıyor ise herşey muamma Türkiye'ye gelene kadar belli olmaz vergi.
 
Ters düşünmeyin. Vergi öder iseniz alım da Aras Kargo ile geliyor. Ürünü alırken yazıyor zaten vergi tutarı bu kadar diye. Yazmıyor ise her şey muamma Türkiye'ye gelene kadar belli olmaz vergi.

Bu olay değişmiş sanırım. Geçen sefer vergisini ödediğim ürünü PTT Kargo teslim etti. Önceden peşin ödemelerde bana da sadece Aras Kargo getirirdi. Amazonda ise sepet kısmında vergiyi sizden alması lazım. Orada ekstra kargo gibi bir ücret çıkarsada görürsünüz. Sizin ödediğinizden düşük bir vergi öderse eğer Amazon, aradaki farkı iade ederler.
 

Geri
Yukarı