Yurt dışı alışverişlerinde limit "kargo dahil" €30 olarak güncellendi

Artık alışverişlerinizde kargo dahil olarak hesaplama yapmanız gerekecek. Vergi tutarının herhangi bir şekilde bahsi geçmediği için, verginin hala €30 sınırı içinde tutulmadığını düşünüyorum.

Örnek verecek olursak; fiyatı 20 euro olan bir farenin kargo ücreti de 10 euro ise, sınır içinde kalıyorsunuz gibi değerlendirilebilir. Yani eskiden ürün 30 euro + kargo&gümrük bedeli olarak hesaplıyorken, artık ürün + kargo toplamda 30 euro + gümrük vergisi bedeli şeklinde düşünülebilir ama kim 30 euro riske atıp dener, orasını bilemem.

"aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarında belirtilen eşya için Türkiye'deki giriş liman veya yerine kadar yapılan nakliye giderleri, eşyanın kıymetine ilave edilir."

Son düzenleme:
Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti 30 eurodan kargo dahil 30 Euro'ya düşürüldü. Aldığınız ürün 10 euro, kargo 20 euro ise limitiniz dolmuş olacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eskiden 30 Euro'yu geçmeyen ürünleri kargo ücreti ile birlikte hesaplamadan gümrükten alabilir iken artık kargo ücretinin de 30 euro sınırına dahil edilmesi ile birlikte artık ürün getirmenin daha da zorlaşacağını düşünüyorum. Örnek olarak 25 Euro'luk bir ürünü 10 dolar kargo ile alabilecek iken artık alamayacağız. F75 devri kapanacak gibi yakında.
Kaynak:Yurt dışından alışverişe yeni düzenleme: Kargo ücreti de fiyata eklenecek.

Bu işlem Temu'daki satın alma sistemini nasıl etkiliyor şimdi?

Bu işlem Temu'daki satın alma sistemini nasıl etkiliyor şimdi?
Temu'nun satın alma sistemi zaten kendi kendini güvenceye almak için ayarladığı bir sistemdi. Bizim yasaları çok sevdikleri için yaptıkları bir şey değildi. Bugünden önce aldığınız ve şu an kargoda olan ürünler, ürün ücreti + kargo olacak şekilde €30'yu geçiyorsa, ticari olarak değerlendirilecek yani.

Kargo ücretsiz ama Temu'da değişen bir şey olmayacaktır o halde.

Artık alışverişlerinizde kargo dahil olarak hesaplama yapmanız gerekecek.

"Aynı maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkra..."
Sabah sabah bu maddeyi okurken sirkiyede durumları düşündüm ve üzülmemeye karar verdim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son dakika haberlerine göre:

Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti 30 eurodan, kargo bedeli dahil 30 Euro'ya düşürüldü.

Gerçekten kapatın komple kapıları içerde kalalım hepimiz. Ne dışarıya ürün verelim ne dışarıdan ürün alalım. Ne isteniyor anlayamıyorum artık.

#Sondakika | Yurt dışı gümrüksüz alışveriş üst limiti 30 Euro'dan kargo bedeli dahil 30 Euro'ya düşürüldü.

Nike, Amazon'daki yurt dışı mağazalar ve birçok marka bu gümrük vergisinin düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye Online satışı durdurmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı