Çözüldü Yurt Dışı CD siparişi ve gümrük süreci nasıl iler?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SadaceKyroth

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı ve Tasarımcı
Merhaba, Travis Scott'ın beklenen o büyük albümü çıkıyor ve her albümde olduğu gibi tişört falan satışa çıkıyor. Ben de 8 dolarlık JACKBOYS 2 CD'sini almak istiyorum. Yurt dışından hiç sipariş vermedim. Gümrük olayları falan, kapıma kadar geliyor mu, yoksa gidip havalimanından mı almam gerekiyor hiç bilmiyorum. Veya gümrükten geçer mi bu ürün?

Çözüm
Vergi hariç fiyatlar olacak şeklide Ürün 27, Ürün + Kargo fiyatı 30 Euro altında olduğu sürece siparişiniz gümrükten geçer, ülkemizdeki bir kargo şirketine (genelde PTT) teslim edilir ve kapınıza kadar gelir. Sizin vereceğiniz sipariş de gümrükten geçip kapınıza kadar sorunsuz gelecektir.
Vergi hariç fiyatlar olacak şeklide Ürün 27, Ürün + Kargo fiyatı 30 Euro altında olduğu sürece siparişiniz gümrükten geçer, ülkemizdeki bir kargo şirketine (genelde PTT) teslim edilir ve kapınıza kadar gelir. Sizin vereceğiniz sipariş de gümrükten geçip kapınıza kadar sorunsuz gelecektir.

Son düzenleme:
Çözüm
Ödeme konusunda 2 farklı sistem var,

1. olarak satın aldığın yer vergileri vs kendisi alıp devlete öder, bu fiyata yansır ama ürün olarak geçmediği için 27+3'e sayilmaz. Yurt dışı olsa bile gümrük vergisini ödemeyi tercih eden firmalar var Temu vb.

2. seçenekte ise ürünün ülkeye girince PTT'den posta alırsın "vergisini ödeyin gonderelim" tarzı bir şey ödemeyi yaptığınız zaman ürününüz elinize ulaşır.

Hayır havalimanına kadar gitmenize gerek yok, zaten hemen hemen hep İstanbul'a, İzmir'e falan gelir oradan dağıtılır. 27+3 sınırını gecmediginize emin olun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…