Yurt dışı cihaz almak mantıklı mı?

İyi akşamlar,

4 yıldır iPhone 11 kullanıyorum cihaz yavaş yavaş miladını dolduruyor. Hiç pil değişimi yapmadım ve pil sağlığı %80 yaklaşık 1000 döngü olmak üzere. Malum iPhone fiyatları çok yüksek ve ben ne kadar ekosistemim olsa dahi bu paraları vermek istemiyorum. Bu neden ile 16 serisinin çıkışı ile beraber yurt dışı 16 Pro veya pm almayı düşünüyorum. Yaşadığım şehirde iPhone TR- yurt dışı alım satım yapan bilindik ve bu işte usta diyebileceğim bir satıcı var. Daha önce alışverişimizde oldu 2/3 kez. Bu satıcıdan cihaz alıp kullanmak istiyorum. 4+4 ay sonunda kendisi uzatmada yapıyor. Uzatma olmaması durumunda cihazı geri alıp cüzi bir miktar karşılığında bana sıfır hat takılmamış cihaz veriyor. Kendisi ile birebir görüşme şansımda oldu defalarca, bu durum kafama yatıyor fakat yine de bu şekilde uğraşmaya değer mi emin olamıyorum. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben paramı riske atmazdım. Hele bu kadar yüksek miktar. Ama satıcıyı sen tanıyorsun.

Şöyle tanıdığım biri bunu yaptı ve cihazını sorunsuz kullanıyor, şahsen 13 pm eşime alıp 2022'de kayıt ettirmişliğim var. Şu an kayıt ücreti absürt olduğu için yurt dışına yönelemiyoruz eskisi gibi. Bu durum %50 fiyat farkından dolayı aklıma yatıyor açıkçası.

Hep söylerim, parası olan bu cihazları alırken düşünmez. Sen sırf daha ucuza alacağım diye böyle şeylerle uğraşma. Güzel bir Android cihaz al yıllarca kullan. 30 bin bandında alacağın Android cihazlar sana çağ atlatacak zaten.

Hocam parası olandan ziyade param olsa dahi bir telefon için 70+ meblağ vermek gerçekten istemediğim bir olay. Ek olarak S4 zamanında kullanırken Android'ten oldukça soğudum bu neden ile iPhone deneyimlemek için 6-6s ve şu anki 11'i kullanıyorum. Samsung tarafına geçmeyide düşündüm fakat hem saatim hem de AirPods'umu kullanamayacak olmak ve tabii ki de Samsung'a geçersem pişman olmaktan korkuyorum.

Şöyle tanıdığım biri bunu yaptı ve cihazını sorunsuz kullanıyor, şahsen 13 pm eşime alıp 2022'de kayıt ettirmişliğim var. Şu an kayıt ücreti absürt olduğu için yurt dışına yönelemiyoruz eskisi gibi. Bu durum %50 fiyat farkından dolayı aklıma yatıyor açıkçası.

Hocam parası olandan ziyade param olsa dahi bir telefon için 70+ meblağ vermek gerçekten istemediğim bir olay. Ek olarak S4 zamanında kullanırken Android'ten oldukça soğudum bu neden ile iPhone deneyimlemek için 6-6s ve şu anki 11'i kullanıyorum. Samsung tarafına geçmeyide düşündüm fakat hem saatim hem de AirPods'umu kullanamayacak olmak ve tabii ki de Samsung'a geçersem pişman olmaktan korkuyorum.

İyi bir Android cihaza geçersen asla pişman olmazsın, markası fark etmez. Saati ve kulaklığı da sat komple geç Android tarafına. Şarji bir hafta giden akıllı saatler var, edifier Neo Buds Pro 2 gibi harika kulaklıklar var bu tarafta. Apple ciddi ciddi zengin işi oldu muz cumhuriyetinde. Adamlar Türkiye'ye özel fiyatlandırma da yapmıyor zaten. Bizlerde bilinçli vatandaşlar olarak doğru seçimler yapmalıyız. Dediğin gibi para olsa da bir telefona o kadar para vermek akıl dışı hareket bence de.

İyi bir Android cihaza geçersen asla pişman olmazsın, markası fark etmez. Saati ve kulaklığı da sat komple geç Android tarafına. Şarji bir hafta giden akıllı saatler var, edifier Neo Buds Pro 2 gibi harika kulaklıklar var bu tarafta. Apple ciddi ciddi zengin işi oldu muz cumhuriyetinde. Adamlar Türkiye'ye özel fiyatlandırma da yapmıyor zaten. Bizlerde bilinçli vatandaşlar olarak doğru seçimler yapmalıyız. Dediğin gibi para olsa da bir telefona o kadar para vermek akıl dışı hareket bence de.

Bu dediklerinizi yapmak benim için oldukça güç bir karar hocam şu an. Çünkü eko sistem olarak çok beğenerek severek kullanıyorum. Yine de dediklerinizi düşüneceğim, Android tarafında Samsung s serisi dışında cihaz almam zaten geçecek olsam da.

Alınır hocam. Ben parası olanın da yurt dışı alması taraftarıyım hatta her zaman. %103 vergi ile tecavüz edilmekten kurtulmuş oluyorsunuz. Yalnız uzatma mevzuları riskli. Yanında eski bir 6S alıp iCloud arama yönlendirme ile kullanmak daha mantıklı bence.

Alınır hocam. Ben parası olanın da yurt dışı alması taraftarıyım hatta her zaman. %103 vergi ile tecavüz edilmekten kurtulmuş oluyorsunuz. Yalnız uzatma mevzuları riskli. Yanında eski bir 6S alıp iCloud arama yönlendirme ile kullanmak daha mantıklı bence.

Bu konuda şu an kullandığım 11 cihazı satmayacağım ama sonuçta çalışan insanız yanımda sürekli iki cihaz gezdirmek biraz amelelik olur benim için. Ek olarak bir konuda okumuştum, 2. cihazında iOS sürümünün güncel olması gerekiyor diye. Yurt dışı cihaz iOS 18 ile gelecek yani en az iOS 17 kurulu bir 2. cihaz gerekli sanırım. Hocam uzatma mevzuları riskli farkımdayım ama bu durumda da satıcı güven veriyor getir 2-3 binde üstüne ver yeni cihaz veririm diyor hat hiç takılmamış.

Ek olarak bir konuda okumuştum, 2. cihazında iOS sürümünün güncel olması gerekiyor diye
Yok hocam. Siz başka bir şey için okudunuz sanırım. Arama yönlendirme için bugün iOS12 kullanan düz 6’dan bile yurt dışı cihaza yönlendirme yapılabiliyor.
Hocam uzatma mevzuları riskli farkımdayım ama bu durumda da satıcı güven veriyor getir 2-3 binde üstüne ver yeni cihaz veririm diyor hat hiç takılmamış.
O zaman garanti veriyorsa ve tanıdıksa riske girilebilir.

11’i satmazsan yurt dışı daha mantıklı olur senin için kalan 4 ayda. Uzatma işi güvenip imei numarasını vereceksin o imei ortalık … olursa cihaz çöp olur. 1 sene sonra sıkıntı başlayacak belkide yılbaşında yeni bir karar çıkacak dışarıdayken iki cihaz aynı Wi-Fi bağlı olmadan sms ve arama alamayacaksın yani birde yanına 4g modem alır üç cihaz taşırsın bağlantı kopma problemleri olacak. Araştırmadığım soruşturmadığım bir yer kalmadı yok aga bu sıkıntıya gelemem dedim en son yurt içi iPhone 13 aldım çok rahat hissediyorum.:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı